Δείτε πώς 13 οδηγοί ΤΑΞΙ έκλεβαν πελάτες και Κράτος με μαγνήτες

Δείτε πώς 13 οδηγοί ΤΑΞΙ έκλεβαν πελάτες και Κράτος με μαγνήτες

Συνελήφθησαν 13 οδηγοί ταξί για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές και στα ταξίμετρα των οχημάτων τους

Μέχρι και τις γνώσεις μαγνητισμού επιστράτευσαν κάποιοι οδηγοί ταξί για να κατακλέψουν κράτος και πελάτες, στα ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, στο Λιμάνι Πειραιά, στην Πλατεία Συντάγματος, στην Ομόνοια και στον σταθμό ΜΕΤΡΟ του Ελληνικού.

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων της Τροχαίας σε ταξί, πραγματοποιήθηκε χθες από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση στα παραπάνω σημεία.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθησαν 13 οδηγοί ταξί (12 Έλληνες και ένας αλλοδαπός), για επέμβαση στο ταξίμετρο και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους.

Δείτε πώς 13 οδηγοί ΤΑΞΙ έκλεβαν πελάτες και Κράτος με μαγνήτες

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, προέκυψε ότι, κατά περίπτωση, είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, μαγνήτες, ειδικούς συνδυασμούς πλήκτρων) στις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και να διαφεύγουν κατ’ αυτόν τον τρόπο της καταβολής των αναλογούντων φόρων, στα ταξίμετρα, τοποθετώντας ειδικό ηλεκτρονικό κύκλωμα το οποίο με την δημιουργία μαγνητικού πεδίου απενεργοποιούσε την ταμειακή μηχανή.

Επίσης διαπιστώθηκαν σκόπιμες επεμβάσεις που μπλόκαραν την λειτουργία της ταμειακής μηχανής με ειδικό συνδυασμό πλήκτρων ταξιμέτρου, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακές Ενότητες), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

SHARE:

24Media Network