Δεκάδες προσαγωγές 'Αλληλέγγυων' στην Ειδομένη

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τα κελιστά σύνορα στην Ειδομένη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τα κελιστά σύνορα στην Ειδομένη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Απανωτές προσαγωγές σε ύποπτους “Αλληλέγγυους”, Έλληνες και ξένους που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη, κατά την οποία έχουν ήδη προσαχθεί 16 άτομα. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι Έλληνες και ξένοι φερόμενοι “Αλληλέγγυοι” και ύποπτοι για την παραπληροφόρηση των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει στην Ειδομένη και τους οποίους έχουν ουκ ολίγες φορές, εξωθήσει σε εφόδους προς τον φράχτη που έχουν στήσει στα σύνορα οι Σκοπιανοί.

Η ενέργεια αυτή έλαβε χώρα από τις Αρχές μετά την πληροφορία, ότι οι “Αλληλέγγυοι” ετοιμάζουν νέα επεισόδια στην περιοχή και μάλιστα αυτή την φορά με βόμβες μολότοφ με τις οποίες φέρονται, ότι θα προμηθεύσουν τους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτό, προσήχθη και ένας άντρας που μετέφερε με το αυτοκίνητό του άδεια μπουκάλια, τα οποία όπως προέκυψε όμως, προέρχονταν από την καντίνα που βρίσκεται στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον γενικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Αστυνομία, δεν προβλέπεται η βίαια καταστολή τυχόν νέων επιδρομών προσφύγων προς τον φράχτη, αλλά η προληπτική αστυνόμευση κυρίως μέσω προσαγωγών όπως αυτές που γίνονται και μέσω εκκλήσεων και ήπιων μέτρων έναντι των προσφύγων.

SHARE:

24Media Network