Διαρρήκτες με δεξιότητες ακροβατών κατέβαιναν από στέγες!

Διαρρήκτες με δεξιότητες ακροβατών κατέβαιναν από στέγες!

Εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων αλυσίδας σουπερμάρκετ με την μέθοδο του «ριφιφί»

Δεξιότητες που θα ζήλευαν ακόμα και ακροβάτες του τσίρκου είχαν τα μέλη σπείρας Ρουμάνων διαρρηκτών στην Θεσσαλονίκη.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν η αναρρίχηση στις στέγες των καταστημάτων και μετά έκαναν καταρρίχηση με σχοινιά στο εσωτερικό τους, εξουδετέρωναν συστήματα ασφαλείας και ανοίγοντας τρύπες από τοίχους σε τοίχους με την μέθοδο του “ριφιφί”, καρπώνονταν την λεία τους από τα χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων αλυσίδας σουπερμάρκετ στη δυτική Θεσσαλονίκη, με την μέθοδο του «ριφιφί».

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Ρουμάνοι, ηλικίας από 24 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 28χρονος άντρας, προσωρινά κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για “Εγκληματική Οργάνωση - Συμμορία” και “Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής”.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, που είχαν ...κοινές “δεξιότητες”, ενώθηκαν με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα, στα οποία εισέρχονταν με τη μέθοδο του «ριφιφί», κάνοντας χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί, ότι οι διαρρήκτες, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2015, αφού αναρριχήθηκαν στις στέγες δύο καταστημάτων αλυσίδας υπεραγοράς τροφίμων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, απέκοψαν μεταλλικά κομμάτια της και διέρρηξαν τους χώρους, εισερχόμενοι παράνομα στο εσωτερικό.

Εκεί, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, διάνοιξαν τρύπες σε τοίχους γραφείων όπου φυλάσσονταν τα χρηματοκιβώτια και αφού τα διέρρηξαν, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπογραμμίζεται ότι , στην προσπάθειά τους να μη γίνει γνωστή η ταυτότητά τους, σε μία περίπτωση, κατέστρεψαν συστήματα-πίνακες πυρανίχνευσης ώστε να μην είναι εφικτή πιθανή ενεργοποίηση συναγερμού, ενώ κάλυψαν κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι , τα μέλη της συμμορίας, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

SHARE:

24Media Network