Δίκη Γαλαζούλα: ‘Δε με νοιάζει τι του πήρε, δεν είχε δικαίωμα να σκοτώσει το παιδί μου’

Δίκη Γαλαζούλα: ‘Δε με νοιάζει τι του πήρε, δεν είχε δικαίωμα να σκοτώσει το παιδί μου’
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα, ο χαμός του οποίου εξελίχθηκε σε μία σύγχρονη βεντέτα. Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα οι γονείς του θύματος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συνεχή επίβλεψη πάνοπλων αστυνομικών, οι γονείς του φοιτητή Θοδ. Γαλαζούλα, που έχασε τη ζωή του στην Πεντέλη το Μάιο του 2016, κατέθεσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Και οι δύο στράφηκαν κατά του κατηγορουμένου, χωρίς όμως, παρά τα τεταμένα πνεύματα, να υπάρξουν αντεγκλήσεις.

“Αυτό το φίδι το ύπουλο, αυτός ο άνανδρος του έστησε την παγίδα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Αφού του έδωσε τη χαριστική βολή, τον σκύλεψε” υποστήριξε ως πολιτικώς ενάγων ο πατέρας του θύματος. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που κρατείται, καθώς ένα χρόνο μετά σκότωσε τον πατέρας του κατηγορούμενου στη Λεωφόρο Μαραθώνος προφανώς ως αντίποινα.

Ο πατέρας του 19χρονου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί του με τα ναρκωτικά, αναφέροντας όμως ότι ακόμη και οι αστυνομικοί είχαν μόνο καλά πράγματα να του πουν για το θύμα. “Τους έλεγα, πείτε μου κάτι άσχημα. Ότι έκανε κακό σε ανθρώπους, ότι αδίκησε, ότι έκλεψε βίασε. Έψαχνα να πιαστώ από κάπου… αλλά αυτός ήταν ο Θοδωρής. Καλός και αγαθός. Έδειχνε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στους φίλους του, όλα για τους φίλους του” ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοιραίο βράδυ φίλοι του θύματος τον είδαν να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου και όταν πια ξημέρωσε και δεν είχε δώσει κάποιο σημείο ζωής, οι γονείς τους άρχισαν να τον ψάχνουν. “Με πήρε ο κουμπάρος μου τηλέφωνο. Επί λέξει μου είπε είναι άσχημα τα πράγματα. Βρέθηκε. Αυτό μου είπε. Πήγα στο σημείο που βρέθηκε την ίδια στιγμή” περιέγραψε και πρόσθεσε: “Το χώρο τον θυμάμαι εκατοστό προς εκατοστό. Τον είχε ρίξει στο χαντάκι. Η μεγάλη κηλίδα του αίματος είναι στη μέση του χωματόδρομου. Σταματάει και μετά είναι στο χαντάκι. Δεν πήγε μόνος του. Κάποιοι τον σήκωσαν από εκεί. Κάποιοι του ρίξαν τη χαριστική βολή εκεί που βρέθηκε”.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, ο κατηγοροούμενος, ο οποίος σκότωσε το γιο του για να τον κλέψει, βρέθηκε και στην κηδεία του γιου του, όπου “πέταγε λουλούδια” και “ρωτούσε αν έχουν μάθει κάτι”

Υπεράσπιση: Τον πατέρα του κατηγορούμενου, που έχει κι ένα άλλο παιδί που σπουδάζει το γνωρίζατε;

Πατέρας: Τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση;

Υπεράσπιση: Τι οικογένεια ήταν ξέρατε;

Πατέρας: Όχι, που να ξέρω.

Η κατάθεσή του ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, όπως και αυτή της συζύγου του, η οποία φορούσε μία μπλούζα με τη φωτογραφία του γιου τους και τη φράση “Θοδωρής Γαλαζούλας, ετών 19, δολοφονήθηκε 8-5-16 από ένα τσόγλανο, από ένα κάθαρμα, από ένα κτήνος”.

Και εκείνη υποστήριξε πως ο θάνατος του γιου της ήταν για να τον ληστέψει ο κατηγορούμενος: “Θεωρώ ότι η ληστεία είναι το κίνητρο. Τον θεωρούσε φίλο του ο οποίος όπως φαίνεται τον πρόδωσε. Για ποιον λόγο πήγαν δεν ξέρω. Αυτός που τον σκότωσε αυτός ξέρει”.

Η γυναίκα ξέσπασε λίγο αργότερα, φωνάζοντας μέσα στο ακροατήριο: “Δε με νοιάζει τι του πήρε, δεν είχε δικαίωμα να σκοτώσει το παιδί μου. Σκότωσε εμένα τον πατέρα του τα αδέλφια του τους παππούδες το νονό του που τον βρήκε νεκρό. Να τον χαίρεστε. Δεν σας εύχομαι ποτέ να έρθετε στη δικιά μου τη θέση να θάψετε το παιδί σας”.

Επεσήμανε δε, ότι μετά το θάνατο του γιου της, ο κατηγορούμενος έγραψε στο προφίλ του στο Facebook “Φίλε που είσαι” θέλοντας να δείξει ότι τον ψάχνει, ενώ χαρακτήρισε προσβολή το γεγονός ότι πήγε στην κηδεία, καταθέτοντας: “πανούργος ήταν ήθελε να καλύψει τα ίχνη του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα