Δίκη Λιγνάδη: Στο επίκεντρο ο τρίτος μηνυτής

Δίκη Λιγνάδη: Στο επίκεντρο ο τρίτος μηνυτής
Δημήτρης Λιγνάδης INTIME NEWS

Η απουσία του τρίτου μηνυτή σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, αναμένεται να "πρωταγωνιστήσει" στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Σε μία νέα «μάχη» αναφορικά με την απουσία του τρίτου μηνυτή σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να επιδοθούν πολιτική αγωγή και υπεράσπιση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου να αποβάλει τον Ιω. Βλάχο από πληρεξούσιο δικηγόρο προς υποστήριξη της κατηγορίας αναφορικά με τον τρίτο καταγγέλλοντα, αφού ο εντολέας του δεν εμφανίστηκε να καταθέσει ούτε μετά τη διαταγή για τη βίαιη προσαγωγή του, αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου τη δίκη. Ύστερα από ένα ηχητικό μήνυμα που εμφανίζεται να ανήκει στον τρίτο μηνυτή και στο οποίο αναπτύσσονται οι λόγοι μη προσέλευσης του, ο συνήγορος υπεράσπιση Αλέξης Κούγιας είναι έτοιμος για έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης. Όπως έχει ήδη δηλώσει, σκοπεύει να ζητήσει από το δικαστήριο να κλητεύσουν τη δημοσιογράφο η οποία δημοσιοποίησε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα, προκειμένου να καταθέσει λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του υλικού.

Ανάμεσα σε άλλα, ο τρίτος μηνυτής εμφανίζεται να αναφέρει πως ο λόγος που δεν προσέρχεται στη δικαστική αίθουσα είναι ότι δέχεται απειλές, καθώς από την πρώτη στιγμή διέρρευσαν τα στοιχεία του και για αυτό αναγκάστηκε να μετακομίσει εκτός Αθηνών. «Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία όπως το τηλέφωνο μου και η διεύθυνση κατοικίας μου, με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημα μου, καθώς και μία επίθεση από άγνωστο σ’ εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ με σιγουριά να πω ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από την πλευρά του κατηγορούμενου ή τυχαίο συμβάν» επισημαίνεται στο απόσπασμα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο δικηγόρους του, Ιω. Βλάχος, να επανέλθει κατά τη συνεδρίαση ζητώντας να υπάρξει ειδική μέριμνα για να καταθέσει είτε κεκλεισμένων των θυρών ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης. Πάντως, σε περίπτωση που πράγματι υποβληθεί σχετικό αίτημα, η αντίδραση του Δημ. Λιγνάδη μέσα από τον υπερασπιστή του, αναμένεται να είναι σημαντική.

Η κατάθεση του τέταρτου μηνυτή

Την ίδια ώρα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του ο τέταρτος κατά σειρά καταγγέλλων. Ήδη ο νεαρός έχει εξεταστεί από την έδρα και την πολιτική αγωγή, ενώ σειρά έχει η πλευρά της υπεράσπισης.

Ο μάρτυρας έχει ήδη περιγράψει τις αξιόποινες πράξεις που έχουν αποδοθεί σε βάρος του Δημ. Λιγνάδη, αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος είχε διάθεση επιβολής και κυριαρχίας πάνω του, ενώ ο ίδιος διακατεχόταν από έντονο συναίσθημα ενοχής. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα», κατέθεσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, προσθέτοντας: «Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε».

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Αυτά που έχετε καταθέσει. Συνεχίζατε να μένετε; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό, η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα