Δολοφονία Γραικού: Καρέ – καρέ η στιγμή που η ΕΛΑΣ ανακαλύπτει το αυτοκίνητο με τη σορό

Δολοφονία Γραικού: Καρέ – καρέ η στιγμή που η ΕΛΑΣ ανακαλύπτει το αυτοκίνητο με τη σορό
Έρευνες της αστυνομίας για τον Γραικό - Το θαμμένο αυτοκίνητο

Συγκλονίζουν οι εναέριες εικόνες από drone της αστυνομίας, το οποίο κατέγραψε καρέ - καρέ τις έρευνες και τη λύση του μυστηρίου για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Σε ένα βίντεο της ΕΛΑΣ, διάρκειας δυόμισι λεπτών, καταγράφηκαν καρέ – καρέ οι έρευνες για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και της σορού του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, ύστερα από δύο χρόνια αγωνιώδους αναζήτησης από την οικογένεια και τους οικείους του.

Μετά την ομολογία του 46χρονου δράστη, που αποκάλυψε ότι κίνητρο της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές με το θύμα, η αστυνομία οδηγήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε θαμμένος ο άτυχος επιχειρηματίας στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών έγινε γεωφυσική διασκόπηση, υπό το συντονισμό του διευθυντή του εργαστηρίου εφαρμοσμένης γεωφυσική του Τμήματος Γεωλογίας. Η σορός του Γραικού εντοπίστηκε τελικά σε αγροτική έκταση πέρα των ορίων ιδιοκτησίας του δράστη, ο οποίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Το χρονικό της πολύκροτης εξαφάνισης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4 XILUX TOYOTA. Κρατούσε ένα φάκελο με σημαντικό χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησία κρεάτων.

Οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του. Σε υλικό κάμερας φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα.

Ο 59χρονος ακολουθεί χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα. Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016.

Έρευνες της αστυνομίας για τον Γραικό - Το αυτοκίνητο του θύματος

Έρευνες της αστυνομίας για τον Γραικό - Το σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο

Έρευνες της αστυνομίας για τον Γραικό

Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή, δίνοντάς του 17.000 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε στο “Τούνελ” πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος περιέγραφε στην Αγγελική Νικολούλη πώς χώρισαν με τον επιχειρηματία την ημέρα που χάθηκε. Τελικά, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είχε δει πριν από δυόμιση χρονιά φέρεται να είναι και ο δολοφόνος του.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε έκτοτε σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές, ενώ οι δικοί του άνθρωποι δεν σταμάτησαν στιγμή να αγωνιούν και να αναζητούν απαντήσεις για το τι είχε συμβεί.

Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν όλο αυτό το διάστημα, ένα εκ των οποίων υποστήριζε ότι είχε εξαφανιστεί ηθελημένα. Παρόλα αυτά τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Δολοφονία Γραικού: Το σημείο των ερευνών


Δολοφονία Γραικού: Το σημείο των ερευνών

Δολοφονία Γραικού: Το σημείο των ερευνών

Δολοφονία Γραικού: Το σημείο των ερευνών

Δολοφονία Γραικού: Το σημείο των ερευνών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα