Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος ζητά διερεύνηση του ξυλοδαρμού του 19χρονου

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος ζητά διερεύνηση του ξυλοδαρμού του 19χρονου

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χρεωθεί την προκαταρκτική εξέταση καλείται να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.

Παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον ξυλοδαρμό σε βάρος του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός που θα χρεωθεί την προκαταρκτική εξέταση καλείται να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.

ADVERTISING

Πάντως, ήδη με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων. Κύριο βάρος αναμένεται να πέσει στον εντοπισμό των συγκρατουμένων του 19χρονου, οι οποίοι χτυπήσαν το νεαρό κατηγορούμενο. Παράλληλα, θα εξεταστούν και οι ενδεχόμενες ευθύνες -ποινικές και πειθαρχικές- κατά υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, καθώς παρά τις ρητές εντολές του υπουργείου να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας για τον 19χρονο -όπως έχει επισημανθεί σε ανακοίνωσή του- κρατούμενοι κατόρθωσαν να περάσουν τρεις πόρτες, να φτάσουν στο κελί του και να τον χτυπήσουν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με κινητό τηλέφωνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελένη Τοπαλούδη, Δολοφονία στη Ρόδο, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τι απαντούν οι κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συγκλονίζει η σύντροφος του 21χρονου - "Μιλούσε σαν να μην έγινε τίποτα"

Δολοφονία Τοπαλούδη: "Δεν υπήρξαν ευρήματα βιασμού του 19χρονου" ξεκαθαρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Δολοφονία Τοπαλούδη: Την απείλησαν και με μαχαίρι - Κατηγορούν ο ένας τον άλλον

SHARE:

24Media Network