Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι είδε ο ανιψιός του θύματος λίγες ημέρες πριν το χτύπημα

Έξω από το γραφείο του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στα Εξάρχεια, έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σιωπηλή διαμαρτυρία ως ένδρειξη πένθους. Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Έξω από το γραφείο του δολοφονημένου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στα Εξάρχεια, έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σιωπηλή διαμαρτυρία ως ένδρειξη πένθους. Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο ανιψιός του θύματος και επίσης δικηγόρος αντιλήφθηκε 2-3 ημέρες πριν την δολοφονία πως ένα σκούρο BMW παρακολουθούσε το γραφείο του Ζαφειρόπουλου-Οδηγός ήταν ο Μάτα που διέφυγε στην Αλβανία και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το όχημα διαφυγής τους μετά το χτύπημα

Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια αντιλήφθηκε ένας μάρτυρας στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η μαρτυρία αυτή προερχόταν από τον ίδιο τον ανιψιό του θύματος και επίσης δικηγόρο, που στην κατάθεσή του στις Αρχές μετά το στυγερό έγκλημα, ανέφερε πως είχε αντιληφθεί ένα σκούρο BMW να παρακολουθεί το γραφείο του θύματος στην οδό Ασκληπιού, 2-3 ημέρες πριν την δολοφονία.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, αυτή η μαρτυρία ήταν ουσιώδους σημασίας αφού όντως οι δράστες παρακολουθούσαν και κατόπτευαν το γραφείο πριν το μοιραίο ραντεβού και τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει ο Μάτα που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία. Αυτό το επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του το άτομο που πάτησε την σκανδάλη, ο Ιμπραήμ.

ADVERTISING

Μάλιστα, όπως επίσης επιβεβαίωσε, χρησιμοποίησαν αυτό το αυτοκίνητο για την διαφυγή τους το απόγευμα που δολοφόνησαν τον άτυχο δικηγόρο, το οποίο δεν το είχαν σταθμεύσει στην οδό Ασκληπιού, αλλά σε σημείο που δεν το έπιαναν τυχόν κάμερες και εξηγήθηκε γιατί μέχρι και την σύλληψη του Ιμπραήμ οι Αρχές δεν είχαν καταφέρει να διαπιστώσουν τόσο το μέσο όσο και την οδό διαφυγής από βιντεοληπτικά υλικά καμερών στην ευρύτερη περιοχή.

Μέσα στον υπόλοιπο σχεδιασμό τους δηλαδή οι δράστες, είχαν φροντίσει και να διαφύγουν με αυτοκίνητο μεν και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από σημεία που δεν θα τους έπιαναν κάμερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: 'Ρίχτου να πάει το μήνυμα στις φυλακές' είπε ο ένας δράστης στον άλλον

SHARE:

24Media Network