Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον 21χρονο Ρομά

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ασπρόπυργου.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας και Τροχαίας με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό. 
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης: Ελέγχθηκαν: 120 άτομα και 55 οχήματα, 
Προσήχθησαν : 65 άτομα, 
Συνελήφθησαν : 9 άτομα εκ των οποίων: Οκτώ (8) άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ένα (1) άτομο για καταδικαστικές αποφάσεις ενώ βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. 
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ)
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας και Τροχαίας με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης: Ελέγχθηκαν: 120 άτομα και 55 οχήματα, Προσήχθησαν : 65 άτομα, Συνελήφθησαν : 9 άτομα εκ των οποίων: Οκτώ (8) άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ένα (1) άτομο για καταδικαστικές αποφάσεις ενώ βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ) ASSOCIATED PRESS

Εφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ο νεαρός Ρομά που κατηγορείται για το θάνατο ενός 45χρονου και τον τραυματισμό ενός 31χρονου. Συγγενείς των θυμάτων απειλούν να λιντσάρουν τον 21χρονο

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί τελικά ο 21χρονος Ρομά που κατηγορείται για τον τραυματισμό δύο ανδρων, ο ένας θανάσιμα, με το αυτοκίνητό του.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον 11ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος χρεώθηκε την υπόθεση.

Νωρίτερα κατά την προσαγωγή του 21χρονου, που έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,  οι συγκεντρωμένοι Ρομά επιχείρησαν να τον λιντσάρουν με αποτέλεσμα να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να περάσουν οι αστυνομικοί χειροπέδες σε ένα άτομο το οποίο όμως αργότερα αφέθηκε ελεύθερο.

Οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι, μετά την απελευθέρωση του, αποχώρισαν από τα δικαστήρια.

(φωτογραφία αρχείου)

SHARE:

24Media Network