Δύο κτηνοτρόφοι έβαλαν 8 φωτιές μέσα σε 8 ημέρες για να φτιάξουν βοσκοτόπια στην Κεφαλλονιά

Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στον Άγιο Σίλα της Ρόδου το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015. 
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στον Άγιο Σίλα της Ρόδου το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Απίστευτο και όμως αληθινό! Δύο ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι κατέκαψαν την Κεφαλλονιά, με εμπρησμούς από πρόθεση και κατά συρροή και με σκοπό να δημιουργήσουν βοσκοτόπια καίγοντας τα δάση γύρω από τις στάνες τους, με άμεσους κινδύνους για οικισμούς που βρίσκονταν κοντά!

Συνελήφθησαν σήμερα στα πλαίσια του αυτοφώρου, δύο Έλληνες κτηνοτρόφοι, ο 45χρονος Β.Γ. και ο 80χρονος Κ.Α., από άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, ως υπαίτιοι για 8 συνολικά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 22 Αυγούστου έως σήμερα, στο νησί της Κεφαλλονιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς, με την κατηγορία του εμπρησμού αγροτοδασικής έκτασης από πρόθεση κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, οι ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι ήθελαν να κατακάψουν τα δάση γύρω τους για να δημιουργήσουν βοσκοτόπια για τα ζώα τους, θέτοντας σε κίνδυνο έτσι και αρκετούς οικισμούς γύρω τους. Ο 80χρονος έβαλε 4 πυρκαγιές στην περιοχή της Νύφης, διαδοχικά από τις 22 Αυγούστου έως και σήμερα και ο 45χρονος άλλες 4 πυρκαγιές στα Καρδακάτα μόλις το τελευταίο διήμερο!

SHARE:

24Media Network