Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πρόοδος στις έρευνες – Τι έδειξαν οι κάμερες

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πρόοδος στις έρευνες – Τι έδειξαν οι κάμερες
Eurokinissi

Υπάρχουν περιπτώσεις από το πρόσφατο παρελθόν αλλά και από το απώτερο παρελθόν που ταιριάζει το "modus operandi" των δραστών του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Οπτικό υλικό για το όχημα και τον τρόπο διαφυγής των δραστών.

Ώρα με την ώρα παλεύουν οι αστυνομικοί των Τμήματων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Κατά Ιδιοκτησίας να ξετυλίξουν το συντομότερο δυνατό το νήμα που θα τους φέρει πιο κοντά στους δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος της 20χρονης μητέρας, μέσα στο σπίτι της και μπροστά στο μωρό και τον σύζυγό της, επί της οδού Παναγούλη 10 στα Γλυκά Νερά.

Ήδη η μεγαλύτερη πρόοδος φαίνεται να έχει γίνει από την ανάλυση υλικών κλειστών κυκλωμάτων από την γύρω περιοχή όπου έχουν απομονωθεί οχήματα τις επίμαχες ώρες που δύναται να έχουν σχέση με την διαφυγή των δραστών.

Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δώσουν απαντήσεις αφού οι δράστες πέρα από αδίστακτοι, πέρα από την πάλη και την σωματική επαφή που είχαν με τα μέλη της οικογένειας και τον σκύλο, στάθηκαν και εξαιρετικά άπληστοι, παρέμειναν πολύ ώρα στον χώρο, και έκαναν άνω κάτω τα πάντα ψάχνοντας μάταια για ακόμη μεγαλύτερη λεία, από αυτή που εξαρχής είχαν καρπωθεί, αφού αμέσως ο σύζυγός τους υπέδειξε που βρίσκονταν οι οικονομίες τους.

Ένα άτομο που έχουν «πιάσει» κάμερες στη γειτονιά να περιφέρεται εξετάζεται η πιθανότητα να έχει σχέση με τους τρεις δράστες που φορούσαν Full Face σκούφους και εισέβαλαν εντός της οικίας, πιθανόν ως τέταρτος συνεργός τους και «τσιλιαδόρος». Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο σύζυγος, οι δύο μιλούσαν καθαρά ελληνικά και ο τρίτος ανέφερε κάποιες λέξεις σε άγνωστη προς το θύμα γλώσσα ή διάλεκτο.

Την ίδια ώρα αναλύονται τα στίγματα κινητής από την γύρω περιοχή ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει παρόμοιες εισβολές κακοποιών σε οικίες με ιδιαίτερη βιαιότητα και κάποιες από το πρόσφατο παρελθόν στην Βορειοανατολική Αττική και ειδικά από τον περασμένο χειμώνα φαίνεται τουλάχιστον μία να ταιριάζει, όπως ταιριάζουν και κάποιες παλιότερες περιπτώσεις.

Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά ενός οικοπέδου, όμως οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ως πιο πιθανό να έγινε στόχος, όχι γιατί κάποιος έδωσε εσωτερική πληροφόρηση αλλά γιατί οι δράστες στοχοποίησαν την συγκεκριμένη μεζονέτα στην γειτονιά τους. Θεώρησαν ότι πιθανόν θα έβρισκαν περισσότερα χρήματα και γι αυτό επέμειναν και παραπάνω και παρότι είχαν πάρει τα χρήματα που τους υπέδειξε ο σύζυγός συνέχιζαν μάταια να ψάχνουν. Βεβαίως αυτό σε κάθε περίπτωση θα το γνωρίζουν με βεβαιότητα οι Αρχές μόνο όταν θα καταφέρουν να έχουν και τους δράστες στα χέρια τους.

Για την Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή η εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης είναι ζήτημα τιμής και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στους επικεφαλής των ερευνών πως ενδεχομένως σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

Η 20χρονη Καρολάιν έχασε την ζωή της από ασφυκτικό θάνατο, ως αποτέλεσμα της απόφραξης των αεροφόρων οδών της, στόματος και μύτης, από τους δράστες που την ακινητοποίησαν μπροστά στο μόλις 11 μηνών μωρό της και στον άντρα της που τον είχαν ρίξει στο πάτωμα δεμένο χειροπόδαρα και με ταινία στο στόμα και τα μάτια.

Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος της 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

«Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα