Ειδικός φρουρός επιχείρησε να αγοράσει ναρκωτικά με πλαστή ιατρική συνταγή

Ειδικός φρουρός επιχείρησε να αγοράσει ναρκωτικά με πλαστή ιατρική συνταγή

Σύλληψη ειδικού φρουρού και τριών ατόμων, οι οποίοι επιχείρησαν να αγοράσουν ναρκωτικά δισκία από φαρμακεία με πλαστές ιατρικές συνταγές

Συνελήφθη ειδικός φρουρός και τρεις ημεδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να αγοράσουν ναρκωτικά δισκία από φαρμακεία με πλαστές ιατρικές συνταγές.

Ειδικότερα, χθες τις απογευματινές ώρες, ο 30χρονος ειδικός φρουρός , μαζί με δύο από τους συλληφθέντες, έναν 34χρονο και έναν 35χρονο, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς, να προμηθευτεί ναρκωτικά δισκία από δύο φαρμακεία στην Αττική.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι πλαστές ιατρικές συνταγές ναρκωτικών χαπιών, ενώ επιπλέον, στην κατοχή του 35χρονου ιδιώτη βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως προέκυψε, οι πέντε από τις προαναφερθείσες ιατρικές συνταγές φέρονταν να έχουν συνταγογραφηθεί από ιατρό που έχει αποβιώσει, αλλά έφεραν ημερομηνία μετεγενέστερη του θανάτου του.

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τη μία εκ των συνταγών είχε καταρτίσει παράνομα ο τρίτος συλληφθείς, ένας 39χρονος, υιός του θανόντα ιατρού. Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για παράβαση -κατά περίπτωση- της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network