Έκλεβαν συστηματικά τους καταλύτες από αυτοκίνητα-Είχαν ρημάξει την Δυτική Αττική

Έκλεβαν συστηματικά τους καταλύτες από αυτοκίνητα-Είχαν ρημάξει την Δυτική Αττική
Αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν δύο Ρομά για κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής-Εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Ρομά, 18 και 22 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Λίγο πριν, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν φορτηγό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ. αυτοκινήτου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με χρήση “γρύλλων” τα ανύψωναν και αφαιρούσαν τον καταλύτη. Αυτό το επιτύγχαναν είτε κόβοντας αυτόν, είτε αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης.

Σε κάποιες περιπτώσεις που στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα αφαιρούσαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία από όπου αφαιρούσαν τον καταλύτη.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ. αυτοκίνητα και κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα