Έκλεβε SMART και τα πήγαινε στο συνεργείο του για ανταλλακτικά

Έκλεβε SMART και τα πήγαινε στο συνεργείο του για ανταλλακτικά

Στο παράνομο συνεργείο αυτοκινήτων του δράστη στη Γλυφάδα διοχετεύονταν τα κλοπιμαία ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτων. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν κλεμμένα αυτοκίνητα αλλά και ποσότητες κάνναβης που διακινούσε

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, ένας 33χρονος Έλληνας, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές αυτοκίνητων μάρκας SMART και επιπλέον διακινούσε ποσότητες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε διαπιστωθεί η δράση, στα Νότια Προάστια, εγκληματικής ομάδας που έκλεβε ή αφαιρούσε εξαρτήματα από αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας.

Έκλεβε SMART και τα πήγαινε στο συνεργείο του για ανταλλακτικά

Κατόπιν αυτών, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα, προκειμένου να εντοπίσει και συλλάβει τους δράστες. Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι στη Γλυφάδα λειτουργούσε συνεργείο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του 33χρονου, στερούμενο αδείας λειτουργίας, που επισκεύαζε αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας.

Όπως διαπιστώθηκε, για την επισκευή των προαναφερόμενων αυτοκινήτων χρησιμοποιούσε ανταλλακτικά-μηχανικά μέρη και αξεσουάρ που σε προγενέστερο χρόνο είχαν κλέψει, από ιδίου τύπου και μοντέλου αυτοκίνητα, συνεργοί του που αναζητούνται.

Από την έρευνα στο συνεργείο καθώς και στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες, πλήθος ανταλλακτικών, εξαρτημάτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων, τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την κλοπή αυτοκινήτων, 120 φυσίγγια, 399 ευρώ, δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτων και μία κλοπή μοτοσυκλέτας.

Έκλεβε SMART και τα πήγαινε στο συνεργείο του για ανταλλακτικά

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εξωτερικά του συνεργείου, εντοπίσθηκε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου, εντός του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας, βάρους τριών κιλών και 605 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών κατάλληλων για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο.

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς δραστηριοποιείτο και στη διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και απέκρυπτε αυτά στο αυτοκίνητο εξωτερικά του συνεργείου, προκειμένου να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους σε πιθανή έρευνα στην οικία του.

Έκλεβε SMART και τα πήγαινε στο συνεργείο του για ανταλλακτικά

Ο 33χρονος είχε και κατά το παρελθόν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μηνός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network