Ελεύθερος με πολυετή κάθειρξη ο επιχειρηματίας Γ. Τεκτερίδης για την εισβολή στο Παρακαταθηκών

Ελεύθερος με πολυετή κάθειρξη ο επιχειρηματίας Γ. Τεκτερίδης για την εισβολή στο Παρακαταθηκών

Ποια ποινή επιβλήθηκε στον "βασιλιά του παράνομου τζόγου" από τα Γιαννιτσά, ο οποίος είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη. Η γραφειοκρατία φταίει για όλα, όπως υποστήριξε

Σε κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης ο επιχειρηματίας Γιώργος Τεκτερίδης, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2012 εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μαζί του είχε ένα μπιτόνι με βενζίνη, με την οποία περιέλουσε τα ρούχα του και κάποια έπιπλα ενώ με την απειλή πιστολιού, που όπως αποδείχτηκε ήταν για φωτοβολίδες, έβγαλε έξω τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Κράτησε, όμως, όμηρο τη διευθύντρια, από την οποία ζητούσε 193.000 ευρώ, ποσό που όπως υποστήριζε, του οφείλει το δημόσιο. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έλαβε τέλος, όταν ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.

Ο 64χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εμπρησμού, για αρπαγή, για παράνομη οπλοφορία και για αντίσταση. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν αγανακτισμένος και εξοργισμένος με την γραφειοκρατία, που μπλόκαρε τα χρήματα που δικαιούνταν και δεν μπορούσε να εισπράξει λόγω χρεών που είχε. Ανέφερε, επίσης, ότι με τα χρήματα αυτά σκόπευε να πληρώσει οφειλές προς το δημόσιο, ΦΠΑ και άλλα χρέη.

Ο Γιώργος Τεκτερίδης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας ως "βασιλιάς του παράνομου τζόγου" από τα Γιαννιτσά, καθώς διέθετε αλυσίδα καταστημάτων με "φρουτάκια", πρωταγωνιστώντας σε σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις.

Πληροφορίες από voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος είναι ο 62χρονος που επιχείρησε να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

SHARE:

24Media Network