Ένας νεκρός μετά από συμπλοκή σε καφετέρια με πολιτικό υπόβαθρο

Ένας νεκρός μετά από συμπλοκή σε καφετέρια με πολιτικό υπόβαθρο
Νεκρός 34χρονος στην Αμφιάλη,μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα ακροδεξιών σε καφετέρια,όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα.Το θύμα είναι γνωστό για την αντιφασιστική του δράση και ανήκε στον αριστερό χώρο,Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ένας 34χρονος σε καφετέρια. Υπέκυψε στα τραύματά του τις πρωινές ώρες ενώ τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, γνωστό για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών (Vid)

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Από το σημείο μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με τραύμα στο στήθος από μαχαίρι ένας 34χρονος ο οποίος υπέκυψε τις πρωινές ώρες στα τραύματά του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πριν ξεψυχήσει κατονόμασε το δράστη, o οποίος είναι από την Νίκαια.

Ο 34χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 45χρονο, σε καφετέρια, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Μέχρι στιγμής τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν ένας ράπερ ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο, γνωστό για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής, είπε ότι το θύμα διαπληκτίστηκε μέσα σε καφετέρια κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα και φεύγοντας έπεσε σε ενέδρα 15 ατόμων -που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων- ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, δήλωσε στον σταθμό ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, απλώς υπήρχε μία παρέα με αντιφασίστες και τους περίμεναν έξω περίπου 40 άτομα της Χρυσής Αυγής.

Για το αιματηρό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ.

“Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν  και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο –  χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς  και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα