Εννέα αλλοδαπές εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Εννέα αλλοδαπές εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Συνελήφθησαν εννέα αλλοδαπές οι οποίες απασχολούνταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας

Νέα "φουρνιά" από παράνομες νοσοκόμες έφεραν στο φως οι έλεγχοι σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας.

Τη Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. σε δύο νοσοκομεία στη Δυτική Αττική και την Αθήνα για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Όπως διαπιστώθηκε, εννέα συνολικά αλλοδαπές γυναίκες (έξι υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ουκρανίας και μία Γεωργίας), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Επιπλέον, για μία από τις αλλοδαπές, προέκυψε ότι δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος της το διοικητικό μέτρο της απέλασης.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

SHARE:

24Media Network