Αστυνομική επιχείρηση στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα

Αστυνομική επιχείρηση στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα

Κατά την αστυνομική επιχείρηση ελέγχθηκαν 30 έγκλειστοι, από τους οποίους συνελήφθησαν 7 άτομα και πιο συγκεκριμένα 6 αλλοδαποί και ένας Έλληνας.

Αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα τα ξημερώματα, στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και αστυνομικός σκύλος εντοπισμού ναρκωτικών.

ADVERTISING

Κατά την αστυνομική επιχείρηση ελέγχθηκαν 30 έγκλειστοι, από τους οποίους συνελήφθησαν 7 άτομα και πιο συγκεκριμένα 6 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και της εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα και της οπλοκατοχής.

Στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν και κατέσχεσαν 46,4 γραμμάρια ηρωίνης, 8,2 γραμμάρια κάνναβης, 1,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 11 αυτοσχέδια και μη μαχαίρια και 5 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται για διακίνηση ηρωίνης εντός των φυλακών ενώ ενδεικτικό του τι συμβαίνει στις Φυλακές, είναι ότι η Αστυνομία τον μόνο που ενημέρωσε ότι θα έκανε αιφνιδιαστική έφοδο ήταν τον Διευθυντή των Φυλακών και όχι τους σωφρονιστικούς με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την «ευκολία» που πιστεύουν οι διωκτικές Αρχές ότι υπάρχει ως προς την είσοδο ναρκωτικών και όχι μόνο εντός των φυλακών.

Οι στοχευμένες δράσεις στα καταστήματα κράτησης, εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα.

SHARE:

24Media Network