Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Σήμερα για τρίτη φορά στην ανακρίτρια ο κληρικός

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι: Σήμερα για τρίτη φορά στην ανακρίτρια ο κληρικός
Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες, στον ανακριτή Eurokinissi

Ο ιερέας, που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου, θα βρεθεί για τρίτη φορά, στο γραφείο των ανακριτικών αρχών για συμπληρωματική απολογία.

Για τρίτη φορά θα βρεθεί ενώπιον της 24ης τακτικής ανακρίτριας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ιερέας ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο έριξε καυστικό υγρό σε βάρος 7 Μητροπολιτών κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου, που αφορούσε στην ενδεχόμενη καθαίρεσή του.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί συμπληρωματικά σήμερα, μετά από δύο προθεσμίες που έχει λάβει, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Η κατηγορία αναβαθμίστηκε από κακουργηματική βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, ύστερα από τις μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στη δικαστική λειτουργό αλλά και τις εκθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στην αρχική του απολογία ο ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κατηγορητήριο γίνεται ρητή αναφορά στο καυστικό υγρό που είχε στην κατοχή του ο ιερέας, εκσφενδονίζοντας το στους Μητροπολίτες και σε ακόμη δύο άτομα, καθώς -κατά την ανακρίτρια- η ποιότητα και η ποσότητα του ήταν ικανό να επιφέρει ακόμη και το θάνατο, πράγμα που ο κατηγορούμενος φέρεται να το γνώριζε και να το αποδεχόταν. Συγκεκριμένα, κατά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μελετών, το βιτριόλι ήταν υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%, ενώ ήταν τοποθετημένο σε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων.

Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με τις καταθέσεις Μητροπολιτών, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο ιερέας με δύναμη έριξε το βιτριόλι στοχεύοντας το πρόσωπο τους, αλλά και ότι επιχειρούσε να τους προσεγγίσει ακόμη και τη στιγμή που οι ίδιοι προσπαθούσαν να κρυφτούν για να προστατευθούν, δείχνουν, κατά τη δικαστική λειτουργό, την αποφασιστικότητα του για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα