Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορία για τον ιερέα “αναβαθμίζεται” σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορία για τον ιερέα “αναβαθμίζεται” σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
Ο κατηγορούμενος ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες Eurokinissi

Μετά την καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας νέες εξελίξεις έρχονται και στην υπόθεση των Μητροπολιτών.

Εξελίξεις σε άλλες υποθέσεις που αφορούν σε επιθέσεις με βιτριόλι έρχονται μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε την Έφη Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου φαίνεται να οδήγησε την τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά επτά Μητροπολιτών στη Μονή Περράκη, στη μετατροπή της κατηγορίας που είχε αποδώσει στον κατηγορούμενο υπό καθαίρεση ιερέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός «αναβάθμισε» την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τελέστηκε το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για την οποία ο κατηγορούμενος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Ιούνιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κρίση της ανακρίτριας βασίστηκε στις καταθέσεις των Μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Ο κατηγορούμενος έχει λάβει κλήση προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη για τη νέα κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. «Ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη, για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» είχε αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα