Επίθεση με καλάσνικοφ στην ισραηλινή πρεσβεία

Επίθεση με καλάσνικοφ στην ισραηλινή πρεσβεία

Γάζωσαν με καλάσνικοφ την ισραηλινή πρεσβεία λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία

Μπαράζ πυροβολισμών από αυτόματο όπλο, κατά πάσα πιθανότητα καλάσνικοφ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολύ μικρή απόσταση από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως στόχος ήταν η ίδια η διπλωματική αποστολή.

Από τους πυροβολισμούς, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά αυτόματου όπλου προερχόμενα από την οδό Μουσών, επί της οποίας βρίσκεται η είσοδος της πρεσβείας. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια μετά τις 3:00 τα ξημερώματα.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες τις αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν κάλυκες και άλλα στοιχεία. Μέχρι στιγμής, έχουν συλλεχθεί πάνω 50 κάλυκες. Στο σημείο μετέβη στις 10.30 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συλλέγουν οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να σχηματιστεί η πρώτη σαφής εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη. Προς το παρόν, εκτιμούν πως επρόκειτο για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και συνοδεύονταν από ομάδα υποστήριξης άλλων δύο ατόμων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε αρκετές φορές και οι δράστες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια με ταχύτητα προς την κατεύθυνση του περιφερειακού του Γαλατσίου.

Από την πλευρά της Αστυνομίας δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρεσβεία του Ισραήλ είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους στην πρωτεύουσα, με σκοπιές, κάμερες ασφαλείας περιμετρικά και υψηλό φράκτη.

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

 

“Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα. Η πολιτεία είναι απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ δεν θα διαταραχθούν” δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ταξης Βασίλης Κικίλιας, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στην οποία και έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

(Τρύπες από καλάσνικοφ σε κεντρικό παράθυρο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό)

Σημειώνεται επίσης, ότι το χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ θυμίζει πολύ την επίθεση που έγινε το Δεκέμβριο του 2013 στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τότε την ευθύνη για την επίθεση, είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Λαϊκών Αγωνιστών”.

Η ίδια οργάνωση των Λαϊκών Αγωνιστών είχε αναλάβει και μια άλλη, αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβόταν ότι θα υπάρξει χτύπημα και κλιμάκωση των ενεργειών μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη βόμβα στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η υπόθεση Ρωμανού μπορεί να δημιούργησε ένα νέο κύμα ανταρτών πόλεων.

Δήλωση κυβερνητικής εκπροσώπου για το χτύπημα στην πρεσβεία:

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη,  με αφορμή ττρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ, δήλωσε:

“Κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα. Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη, έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα