Επίθεση με βιτριόλι: Στο σκοτάδι οι Αρχές, δεν κατέθεσε η 34χρονη – Τα μοναδικά στοιχεία

Επίθεση με βιτριόλι: Στο σκοτάδι οι Αρχές, δεν κατέθεσε η 34χρονη – Τα μοναδικά στοιχεία
Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι

Η νεαρή κοπέλα που έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ, ανέφερε κάποιες υποψίες στον δικηγόρο της οι οποίες όμως είναι περισσότερο συμπεράσματα και υποθέσεις.

Ούτε σήμερα μπόρεσαν τελικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών να πάρουν κατάθεση από την 34χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην είσοδο του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρείας, όπου εργάζεται, στην Καλλιθέα.

Η ίδια εκμυστηρεύτηκε χθες στον δικηγόρο της κάποιες σκέψεις της για τα άτομα που θα μπορούσαν να είχαν μία πιθανή σχέση με το περιστατικό και συσχετίζονται με το επαγγελματικό της περιβάλλον, είναι όμως περισσότερο σκέψεις και συμπεράσματα παρά στοιχεία.

Οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βάση στην ημέρα που θα καταφέρουν να της πάρουν κατάθεση γιατί πιστεύουν ότι οποιοδήποτε στοιχείο καταφέρει να ανακαλέσει στην μνήμη της θα τους βοηθήσει να εξιχνιάσουν την υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Οι καταθέσεις από άτομα του περιβάλλοντός της και του επαγγελματικού της χώρου συνεχίζονται, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι που να θέσει και συγκεκριμένα άτομα στο στόχαστρο των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σχηματίσει ήδη μία καλή εικόνα για την πιθανή κατεύθυνση διαφυγής της δράστιδος και έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στα συγκεκριμένα σημεία, αναζητώντας απαντήσεις.

Η γυναίκα αυτή ενδεχομένως γνώριζε άριστα την περιοχή και ακολούθησε ένα μοτίβο διαφυγής που της πρόσφερε κάλυψη από τις υπάρχουσες κάμερες στο σημείο. Ακολούθησε δηλαδή μία διαφυγή μέσα από «τυφλά» στις κάμερες σημεία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι και προδίδει προμελέτη στην επίθεσή της.

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, η ίδια η κοπέλα τους είπε πως η δράστης αμέσως μετά την επίθεση την ακολούθησε καθώς έτρεχε έξω και διέφυγε από πίσω της. Εάν έστριβε αριστερά από την είσοδο των γραφείων θα την έπιανε αμέσως η κάμερα της διπλανής καφετέριας, ενδεχομένως λοιπόν έστριψε δεξιά προς την Θησέως, εκμεταλλευόμενη την πυκνή δεντροστοιχία και αμέσως μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας ή προς τα κάτω την Θησέως, με κατεύθυνση το Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί εδράζουν την σκέψη τους αυτή από το γεγονός, ότι αν έστριβε με κατεύθυνση την Αθήνα υπήρχε κάμερα με άριστη οπτική που θα την έπιανε, έχει αναλυθεί και δεν έχει προκύψει τίποτα. Αντιθέτως, στην κατεύθυνση προς Αγία Ελεούσα και προς Μοσχάτο η δράστης μπορούσε να εκμεταλλευτεί και το γεγονός ότι όλοι οι περίοικοι και οι περαστικοί είχαν στραμμένη την πλάτη του προς την Θησέως και το βλέμμα τους στραμμένο προς το φαρμακείο και το θύμα.

Οι Αρχές αναλύουν αυτά τα βιντεοληπτικά υλικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, με την ελπίδα να προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο.

Μαρτυρίες γειτόνων που αναφέρουν ότι πριν μερικούς μήνες είχε γίνει μία φασαρία στην εργασία του θύματος, όπως και κάποιοι συσχετισμοί, αξιολογούνται από την Αστυνομία και διερευνώνται, όπως αξιολογείται και διερευνάται κάθε μαρτυρία που καταλήγει σε γνώση των Αρχών.

Υπενθυμίζεται πως τα μόνα λίγα λόγια που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν οι αστυνομικοί από την πρώτη ολιγόλεπτη επαφή με το θύμα, ήταν ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιος και γιατί το έκανε αυτό, πως όλα συνέβησαν αστραπιαία και ότι το μόνο που πρόλαβε να δει είναι ότι η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, σίγουρα δεν ήταν ξανθιά όπως είπε στους αστυνομικούς και ενδεχομένως φορούσε σκουφί, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη για το τελευταίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα