Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη υπέδειξε τον επαγγελματικό της χώρο- Τι είπε στον δικηγόρο της

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη υπέδειξε τον επαγγελματικό της χώρο- Τι είπε στον δικηγόρο της

Ο δικηγόρος της οικογένειας συνομίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου με την 34χρονη. Τα νέα στοιχεία και όλα όσα είπε για τη γυναίκα που της επιτέθηκε με οξύ.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της 34χρονης κοπέλας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, προκύπτουν από τα όσα δήλωσε το Σάββατο ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο η πράξη να συνδέεται με ερωτική αντιζηλία.

Ο κ. Λύτρας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι στη συνομιλία που είχε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου με την άτυχη κοπέλα, εκείνη εμφανίστηκε κατηγορηματική στο γεγονός ότι δεν τίθεται θέμα ερωτικής αντιζηλίας και το ίδιο μάλιστα κατέθεσε στην Αστυνομία.

Η 34χρονη του είπε μάλιστα ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις, “δείχνοντας” προς την κατεύθυνση που πρέπει να στραφούν οι έρευνες: Υποστήριξε ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ, γνώριζε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται.

“Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της, υποστηρίζοντας ότι αυτό που συνέβη “δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα”.

Άρση απορρήτου

Οι καταθέσεις από άτομα του επαγγελματικού και φιλικού της κύκλου συνεχίζονται όπως επίσης αναμένεται άδεια για άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και των διαδικτυακών της εφαρμογών. Πριν 2-3 χρόνια στον λογαριασμό της στο Facebook έχει εντοπιστεί κάποια έντονη συνομιλία αλλά δεν συσχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό και έτσι η έρευνα θα επικεντρωθεί σε τυχόν πρόσφατα ευρήματα.

Το χρονικό

Η 34χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από την δράστιδα, που της είχε στήσει καρτέρι, στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εργάζεται, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί στην είσοδο του κτιρίου. Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της. Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο στο “Metropolitan”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία που μπορούν να δείξουν την γυναίκα όταν έφτανε και όταν έφυγε, μετά την επίθεσή της, σε μία προσπάθεια οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της, όπως επίσης εξωτερικές κάμερες έχουν καταγράψει την κοπέλα την στιγμή που έφτανε στη δουλειά της και όσες σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν έξω από το κτίριο μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Τα κίνητρα μέχρι τώρα παραμένουν θεωρητικά άγνωστα, αλλά η μεθοδολογία προδίδει πως είναι προσωπικά και πιστεύουν πως τις επόμενες ημέρες θα πιέσουν την ίδια αλλά και ανθρώπους από τον κύκλο της ενδεχομένως, για να μπορέσουν να μάθουν αυτά που χρειάζονται και να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα