Επίθεση στο Ωραιόκαστρο: Κάτοικοι της περιοχής οι συλληφθέντες πατέρας και γιος

Επίθεση στο Ωραιόκαστρο: Κάτοικοι της περιοχής οι συλληφθέντες πατέρας και γιος
Ελληνική Αστυνομία Eurokinissi

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών που συμμετείχαν σε ρατσιστική επίθεση με ρόπαλα σε βάρος ανηλίκων μεταναστών στην δομή του Ωραιοκάστρου.

Ότι πρώτα δέχτηκαν εκείνοι φραστική επίθεση ισχυρίστηκαν ο 38χρονος πατέρας με τον 14χρονο γιο του ενώπιον των αστυνομικών και ύστερα επιτέθηκαν εκείνοι, κάτι που βεβαίως δεν έχει πείσει τις Αρχές, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανηλίκων μεταναστών στην δομή Φιλοξενίας Ανηλίκων, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά και τέσσερις ανήλικοι.

Οι ίδιοι είναι κάτοικοι της περιοχής. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει τυχόν σχέση τους με τον ακροδεξιό χώρο ωστόσο η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, ύστερα από την καταγγελία που έγινε για την επίθεση με ρόπαλα σε βάρος των ανηλίκων μεταναστών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την υπόθεση αναφέρει:

«Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης χειρίζεται τη διερεύνηση καταγγελίας για επεισόδιο τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (26-12-2020), σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως, πέντε εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο περιστατικό και συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, ηλικίας 38 και 14 ετών.

Επιπλέον συνελήφθη 15χρονος αλλοδαπός, που φιλοξενείται στη δομή, μετά από έγκληση που υπέβαλε σε βάρος του ο ως άνω 38χρονος συλληφθείς ημεδαπός.

Με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα