Βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Σκυλίτση 4, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013.
Στο διαμέρισμα αυτό που βρίσκεται κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν νωρίτερα σε σπίτι στον Πειραιά, αλλά και σε αυτοκίνητο. 

(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια σε πολυκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Σκυλίτση 4, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013. Στο διαμέρισμα αυτό που βρίσκεται κοντά στη συμβολή με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν νωρίτερα σε σπίτι στον Πειραιά, αλλά και σε αυτοκίνητο. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Βαρύ οπλισμό βρήκε η Αντιτρομοκρατική, σε νοικιασμένο όχημα στα Εξάρχεια. Συνεχίζονται οι έρευνες σε Αθήνα και Πειραιά

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια και σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Πειραιά.

Η Αντιτρομοκρατική, έφτασε σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στα Εξάρχεια, μετά από έρευνα στον Πειραιά.

Εκεί, στο πορτ μπαγκάζ νοικιασμένου οχήματος, βρέθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, πέντε χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες με φυσίγγια (2 των 20 φυσιγγίων και ένας των 6 φυσιγγίων).

Επίσης βρέθηκαν τρεις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια, δύο μεγάλα κουτιά σφραγισμένα που περιείχαν 720 φυσίγγια των 7,62 μμ το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Το αυτοκίνητο φέρεται να το είχε νοικιάσει ένας 35χρονος, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, καθώς είχε συλληφθεί το Μάιο του 2005 για αφαίρεση ασπίδων από ΜΑΤ, μετά την επίθεση εναντίον τους στα Εξάρχεια.

Τότε είχαν συλληφθεί τρεις συνολικά αντιεξουσιαστές οι οποίοι όμως τελικώς απαλλάχθηκαν.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα, ενώ είχε προσαχθεί τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε σπίτια στην Αθήνα και τον Πειραιά. Δεν είναι γνωστό αν οι έρευνες σχετίζονται με τους ληστές στο Βελβεντό ή κάποια βομβιστική επίθεση.

Πάντως, όπως φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία, η ΕΛΑΣ εξετάζει το εάν κατά πόσο η ανεύρεση του οπλοστασίου σχετίζεται με την επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας  τον περασμένο Ιανουάριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιτρομοκρατική: Οι Τρομοκράτες παρακολουθούσαν από κοντά την έκρηξη στο Παγκράτι

SHARE: