Εξάρχεια: Πολυμελής σπείρα πίσω από 18 διαρρήξεις και ληστείες

Περιπολικό αστυνομίας
Περιπολικό αστυνομίας EUROKINISSI

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18 Αλγερινών μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στα Εξάρχεια.

Το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων μετά από ενδελεχή έρευνα, κατόρθωσε να αποκαλύψει την εγκληματική δράση και να ταυτοποιήσει τα μέλη σπείρας που δραστηριοποιείτο συστηματικά, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 18 Αλγερινών, για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος τους εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης.

Στο πλαίσιο των ερευνών-αναζητήσεων προς εκτέλεση των ανωτέρω ενταλμάτων, εντοπίσθηκαν μέχρι στιγμής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε., στις περιοχές των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του Μενιδίου, πέντε εκ των δραστών και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η σπείρα είχε διαρκή δράση, με διαφορετική σε κάθε περίπτωση σύνθεση ομάδας και εναλλαγή ρόλων. Οι εγκληματικές τους πράξεις χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη θρασύτητα και βιαιότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν την εξωτερική τους εμφάνιση, κυρίως με διαφορετικό κούρεμα και βάψιμο των μαλλιών τους.

Επιπλέον και κατά την προσφιλή τους τακτική, στις περιπτώσεις συλλήψεώς τους, δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 18 περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Ανακριτή και σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας, συνεχίζονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εξάρχεια, ληστεία, Διάρρηξη, κλοπή
SHARE:

24Media Network