Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες ναρκωτικών στην Αττική

Περιπολικό, Αρχείο
Περιπολικό, Αρχείο EUROKINISSI

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, συνελήφθησαν, συνολικά, οκτώ άτομα.

Ακόμη ένα καίριο «χτύπημα» σε κυκλώματα ναρκωτικών επέφερε η αστυνομία. Ειδικότερα, εξαρθρώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, δύο σπείρες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή της Αττικής.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, συνελήφθησαν, συνολικά, οκτώ άτομα, εκ των οποίων τα τρία είναι μέλη του ενός κυκλώματος και τα πέντε της άλλης οργάνωσης.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μια σπείρα αποτελείτο από δύο Έλληνες και έναν αλλοδαπό, ενώ διέθετε δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι.

Όσον αφορά την δεύτερη σπείρα, αποτελείτο από τέσσερις αλλοδαπούς και έναν Έλληνα, με διακριτούς ρόλους ως προς την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση, εξεύρεση "πελατών" και την πώληση των ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνη και κάνναβης. Οι κατηγορούμενοι δέχονταν τηλεφωνικές παραγγελίες και "διαφήμιζαν" τη δυνατότητά τους για άμεση εξυπηρέτηση και παράδοση των ποσοτήτων ναρκωτικών, για τις οποίες χρησιμοποιούσαν πάντα κωδικές ονομασίες, σε περιοχές της Αττικής, όλο το 24ωρο.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οκτώ χώρους, οικίες, αποθήκες, εργαστήρια και λοιπούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 146 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 5.162 γραμμάρια κάνναβης, 27,65 γραμμάρια κοκαΐνης, σπόροι φυτού κάνναβης, τεχνολογικός - ηλεκτρονικός εξοπλισμό, εξαρτήματα και συσκευές κατάλληλες για καλλιέργεια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 17.715 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και Ι.Χ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network