Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στο Βόλο

Προανάκριση ενεργεί η Υ.Α. Βόλου.

Τριάντα πέντε λαθρομετανάστες (17 άνδρες, 8 γυναίκες και 10 παιδιά), συνελήφθησαν το Σάββατο σε περιοχή του Οικισμού «Αγ. Ιωάννης», Κεραμιδίου Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Τους λαθρομετανάστες είχαν αποβιβάσει, νωρίτερα, με ταχύπλοο σκάφος, σε ακτή πλησίον οικισμού άγνωστοι διακινητές, όπου κατέβαλαν έκαστος χρηματικό ποσό.

Στην περιοχή Σκλήθρου Λάρισας, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 40 ετών αντίστοιχα, που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ραδιοασύρματοι, συντονισμένοι στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, 29 φυσίγγια των 22mm και μία κροτίδα.

Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, οι συλληφθέντες, είναι οι δράστες-λαθροδιακινητές, των τριάντα πέντε αλλοδαπών. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο αποβίβασης των λαθρομεταναστών συνελήφθησαν, ως συνεργοί, μία ημεδαπή και ένας αλλοδαπός, που συμμετείχαν σε οργανωμένο κύκλωμα λαθρομεταναστών που δρούσε με σκοπό την προώθηση τους, στο εσωτερικό της χώρας. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Προανάκριση ενεργεί η Υ.Α. Βόλου.

SHARE: