Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

Αγόραζαν μαζικά φθηνά φάρμακα στην Ελλάδα και τα μεταπωλούσαν στην “μαύρη αγορά” της Γερμανίας

Μία απίστευτα επικερδή και παράνομη επιχείρηση σκέφτηκαν και έβαλαν σε εφαρμογή τουλάχιστον τρία άτομα που κατηγορούνται διακίνηση παράνομων φαρμάκων από την Ελλάδα στην Γερμανία.

Για τουλάχιστον έναν χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες αγόραζαν μαζικά από ελληνικά φαρμακεία, φάρμακα φθηνά στην ελληνική αγορά που πωλούνται και χωρίς συνταγή αλλά στην Γερμανία κοστίζουν την τριπλάσια τιμή και τα μεταπωλούσαν στην “μαύρη αγορά” του φαρμάκου στην χώρα αυτή. Σε κάποιες περιπτώσεις πωλούσαν και φάρμακα που χρειάζονταν οπωσδήποτε συνταγή και εμπίπτουν στις προβλέψεις περί ναρκωτικών και τουλάχιστον για αυτά ερευνάται ο τρόπος που είχαν συνταγές για να τις εκτελέσουν.

Μάλιστα, ήταν τόσο μαζικές οι αγορές που έκαναν που για ορισμένες περιπτώσεις φαρμάκων προκαλούσαν αιφνίδιες ελλείψεις στην αγορά και έτσι τράβηξαν την προσοχή των Αρχών.

Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα και συνελήφθησαν ένας 49χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης και δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 58 και 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση - έρευνα στην παράνομη φαρμακαποθήκη, που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας 8.300 € περίπου, τρεις συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας 15.250 €, συναλλαγματικές συνολικής αξίας 2.500 € και το χρηματικό ποσό των 2.950 €.

Σημειώνεται ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

SHARE: