Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που επεξεργαζόταν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που επεξεργαζόταν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Η ηρωίνη ήταν υψηλής καθαρότητας, πιθανόν από Αφγανιστάν μέσω Τουρκίας, νοθευόταν σε μεγάλες ποσότητες σε εργαστήριο στο Κορωπί και «ταξίδευε» στην Θεσσαλονίκη όπου κατέληγε στις πιάτσες των τοξικομανών (vid+pics)

Οκτώ μήνες μεθοδικών ερευνών της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην κατάσχεση περίπου 16 κιλών ηρωίνης και τη σύλληψη 11 ατόμων, τα οποία συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τις έρευνες για την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υποδιεύθυνση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά 11 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 17 έως 56 ετών και συγκεκριμένα 8 Ρομά, μεταξύ των οποίων η 32χρονη συνδιευθύνουσα την οργάνωση, δύο Αλβανοί και ένας Πακιστανός. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένας 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο καθώς και μία 45χρονη Ρομά.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που επεξεργαζόταν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Εισήγαγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλής καθαρότητας ηρωίνη από το Αφγανιστάν μέσω Τουρκίας, την οποία νόθευαν σε μεγάλο βαθμό και σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης μέλος της οργάνωσης (33χρονος Ρομά) να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.

Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδεκτή την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ προέκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.

Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν 10 ακόμη μέλη της οργάνωσης. Από τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που επεξεργαζόταν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Συνολικά κατασχέθηκαν 15,822 κιλά ηρωίνης και 148,5 γραμμάρια κάνναβης, 240 ναρκωτικά δισκία, 4.335 ευρώ και 2 βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, 10 χειροβομβίδες πολυβόλο, υποπολυβόλο scorpion, τέσσερα πιστόλια και περίστροφο, επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα), 6 γεμιστήρες, 2 υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, 2 σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και 3 σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης βρέθηκαν 342 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, φορητός πομποδέκτης, 22 κινητά τηλέφωνα, 23 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, 10 τηλεκάρτες, κάρτα sim.

Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων και κυρίως ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε οικόπεδο πλησίον της οικίας - «έδρας» της εγκληματικής οργάνωσης, στο Κορωπί Αττικής κατά τη συνήθεια των κυκλωμάτων Ρομά.

Τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων – ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που επεξεργαζόταν τεράστιες ποσότητες ηρωίνης

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του δικτύου εμπορίας των ναρκωτικών, να εξεταστεί η ενδεχόμενη διασύνδεση του με άλλα ομοειδή κυκλώματα και να εντοπιστούν τυχόν και άλλες αποθήκες και εργαστήρια ναρκωτικών, αλλά και άλλες ποσότητες ναρκωτικών, καθώς η δράση τους ήταν σίγουρα επί μακρό χρονικό διάστημα.

SHARE:

24Media Network