Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων με πλήθος κλοπών και διαρρήξεων

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων με πλήθος κλοπών και διαρρήξεων
Αστυνομικός INTIME SPORTS

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι Ρομά, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις σε καταστήματα, μία σε οικία, μία σε ιατρείο και έξι κλοπές οχημάτων.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους, οχήματα και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, στο Περιστέρι, τρεις ανήλικοι Ρομά, δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος, μέλη της οργάνωσης. Οι δράστες νωρίτερα είχαν διαρρήξει στην περιοχή του Περιστερίου, δύο καταστήματα πώλησης καφέ. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, τους εντόπισαν να κρύβονται σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που έχουν οργανωθεί με σκοπό να τελούν διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστρική κλοπή και πλαστογραφία.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν καταστήματα με τζαμαρία και με τη χρήση διαφόρων αντικειμένων(γρύλοι αυτοκινήτων, καπάκια ύδρευσης κ.α), προκαλούσαν τη θραύση της και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές και ορισμένες φορές ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που αφαιρούσαν από περιοχές της Δυτικής Αττικής, τα οποία μετά τη διάπραξη των διαρρήξεων τα εγκατέλειπαν στην ίδια περιοχή. Από την μέχρι τώρα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει , 12 διαρρήξεις σε καταστήματα, μία σε οικία, μία σε ιατρείο και έξι κλοπές οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ενώ οι έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα