Μενίδι: Εξαρθρώθηκε η σπείρα των ανήλικων Ρομά με το Ροτβάιλερ

Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ EUROKINISSI

Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο τους, που κατόπιν εντολής τους, επετίθετο στα θύματά τους, όπως πρόσφατα συνέβη σε βάρος ενός Πυροσβέστη.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, σπείρα νεαρών Ρομά, κυρίως ανηλίκων, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή των Αχαρνών με απειλή και χρήση εκπαιδευμένου σκύλου Ροτβάιλερ σε βάρος τους.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, συνελήφθησαν 9 Ρομά, ηλικίας από 10 έως 20 ετών, μέλη της σπείρας.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά τον τελευταίο μήνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα, η οποία δρούσε πέριξ του καταυλισμού Ρομά της Αγίας Σωτήρας και διέπραττε ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών και οδηγών, τα οχήματα των οποίων προηγουμένως ακινητοποιούσαν.

ADVERTISING

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία και να κτυπούν τα θύματά τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, που κατόπιν εντολής τους, επιτίθετο στα θύματά τους, όπως πρόσφατα συνέβη σε βάρος ενός Πυροσβέστη.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network