Εξαρθρώθηκε σπείρα που "ξάφριζε" ιερείς

ΑΘΗΝΑ-Διαμαρτυρία άτομα με αναπηρία στο υπ. εργασίας και πορεία προς το Ζάππειο.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Διαμαρτυρία άτομα με αναπηρία στο υπ. εργασίας και πορεία προς το Ζάππειο.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συλλήψεις για εξαπάτηση ιερέων σε Αττική Πάτρα και Αμαλιάδα

Σπείρα που εξαπατούσε ιερείς σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει πέντε άτομα, έπειτα από επιχειρήσεις που έγιναν στην Αττική, στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της σπείρας πλησίαζαν ιερείς και κατάφερναν να τους πείθουν, ότι μπορούσαν να μεσολαβήσουν, προκειμένου να τακτοποιηθούν διάφορες εκκρεμούσες υποθέσεις τους. Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων επιδοτήσεις, μέσω ΕΣΠΑ, για την ανακαίνιση ιερών ναών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις προσέγγιζαν ιερείς που ήσαν λίγο πριν από την σύνταξη, υποσχόμενοι πως μπορούσαν να μεσολαβήσουν για να τακτοποιηθούν αποτελεσματικότερα οι υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παράνομο περιουσιακό όφελος της σπείρας φθάνει τα 235.000 ευρώ, ενώ ο «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται ένας 42χρονος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

SHARE:

24Media Network