Σε εξέλιξη έρευνα της Κρατικής για την ναζιστική "Κρυπτεία" - Προσήχθη φερόμενο ηγετικό στέλεχος

Στιγμιότυπο έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
Στιγμιότυπο έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής EUROKINISSI

Στην Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Κρατικής Ασφάλειας έχει προσαχθεί φερόμενο ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία» και αναμένεται να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του - Σε εξέλιξη ο σχηματισμός της δικογραφίας μετά από σχετική έρευνα.

Στα χέρια των αντρών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκεται φερόμενο ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», ο οποίος έχει προσαχθεί και αναμένεται να εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, μετά από σχετική εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η δικογραφία που σχηματίζεται βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεχομένως να μην περιοριστεί μόνο σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου.

Η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία», είναι υπεύθυνη για πλήθος επιθέσεων σε βάρος μεταναστών στην Αττική και στο περιστατικό της εμπρηστικής επίθεσης σε βάρος των καταλυμάτων μεταναστών στην Μανωλάδα, τον περσινό Ιούνιο.

Πρόσθετα είναι υπεύθυνοι μεταξύ άλλων για την επίθεση σε βάρος της οικίας που διέμενε η οικογένεια του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν, το 2017, επειδή είχε γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εκείνου του έτους.

Η νεοναζιστική οργάνωση «Κρυπτεία» ήταν επίσης υπεύθυνη για επιθέσεις σε βάρος καταλήψεων στα Άνω Πετράλωνα και στα Εξάρχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network