Εξιχνιάστηκε η απαγωγή γιατρού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 55ΧΡΟΝΟΥ Κ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 55ΧΡΟΝΟΥ Κ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ MOTIONTEAM

Απέδωσαν οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την απαγωγή 67χρονου γιατρού στη Σταμάτα Αττικής. Συνελήφθησαν τέσσερις εκ των συνολικά πέντε δραστών

Τον περασμένο Μάιο είχε απαχθεί στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής 67χρονος γιατρός.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας, μπόρεσε και έφτασε στα ίχνη των πέντε δραστών, οι οποίοι είναι Αλβανοί.

Συνελήφθησαν τέσσερις, ηλικίας 20, 22, 23 και 28 χρόνων.

Ο 67χρονος είχε απαχθεί το μεσημέρι της 22ας Μαϊου του 2011, ενώ καλλιεργούσε το κτήμα του στη Σταμάτα.

Οι δράστες πρώτα τον χτύπησαν και μετά με την απειλή όπλου τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική υπαίθρια τοποθεσία, σε δασώδη περιοχή δίπλα σε ρέμα στον Άγιο Μερκούριο.

Στο σημείο υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος και τον κρατούσαν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Στις 23 Μαίου, ύστερα από διαπραγματεύσεις, οι δράστες τον εγκατέλειψαν στο σημείο κράτησής του, όπου βρέθηκε από αστυνομικούς και αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν από τους οικείους του, ως λύτρα, 1.360.800 ευρώ σε ερημικό σημείο στον Διόνυσο.

Όμως οι έρευνες της αστυνομίας απέδωσαν καρπούς και προέκυψαν τα στοιχεία των δραστών και κατά την αναζήτηση για τη σύλληψή τους, διαπιστώθηκε ότι την επομένη της απελευθέρωσης τού απαχθέντος, διέφυγαν στην Αλβανία.

Αμέσως, εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης και αστυνομικοί μετέβησαν στη γειτονική χώρα, όπου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι στις οκτώ Ιουλίου οι δράστες αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ από τα Τίρανα με προορισμό την Τουρκία για διακοπές, όπου διέμεναν σε πολυτελέστατο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην Ατάλια.

Συνέχισαν μάλιστα τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη, διαμένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Τελικά, στις 30 Ιουλίου οι δράστες συνελήφθησαν κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας - ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια ελέγχου, σε ταξί στο οποίο επέβαιναν.

SHARE:

24Media Network