Εξιχνιάστηκε δολοφονία 4 χρόνια μετά - Θύμα της 'συμμορίας με τις πορτοκαλάδες' η υπερήλικη

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 4 χρόνια μετά - Θύμα της 'συμμορίας με τις πορτοκαλάδες' η υπερήλικη

Μετά από εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις εξιχνιάστηκε η ληστεία μετά φόνου σε βάρος υπερήλικης στην Τούμπα-Είχε πέσει θύμα των γυναικών Ρομά που μοίραζαν σε ηλικιωμένους πορτοκαλάδες με ναρκωτικά σε Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη για να τις ληστέψουν

Εξιχνιάσθηκε μετά από 4 χρόνια η ληστεία μετά φόνου με χορήγηση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών αναμεμειγμένων σε χυμό, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο της 87χρονης Ξανθής Χαλκιά, στην περιοχή της Τούμπας, τον Αύγουστο του 2013.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης επετεύχθη έπειτα από την επιστημονική ανάλυση και επανεξέταση κατασχεθέντος πειστηρίου με νέες μεθόδους και τη χρήση σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού, που οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας που διαπράχθηκε με χορήγηση ναρκωτικών ουσιών και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της άτυχης 87χρονης.

Υπεύθυνη για αυτή την πράξη όπως αποδείχτηκε πλέον ήταν η διαβόητη τότε συμμορία γυναικών Ρομά, που έμεινε γνωστή ως η «συμμορία με τις πορτοκαλάδες», αποτελούμενη από τρεις Αθίγγανες 43, 45 και 38 ετών, οι οποίες εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για παρόμοια αδικήματα.

Οι αδίστακτες λησταρχίνες δρούσαν κυρίως στην περιοχή της Καλαμάτας, προσποιούνταν πως προωθούσαν δείγματα χυμών, στα οποία είχαν κάνει ενέσεις με μίξη υπνωτικών και ναρκωτικών χαπιών, όπως tavor, hypnostedon και lexotanil και τα μοίραζαν σε μοναχικούς ηλικιωμένους. Μόλις εκείνοι έπιναν και έχαναν τις αισθήσεις τους, οι γυναίκες αυτές τις καταλήστευαν.

Τότε η περίπτωση της Ξανθής Χαλκιά στην Τούμπα που είχε βρεθεί σε πολύ προχωρημένη αποσύνθεση είχε μείνει ως μία ανεξιχνίαστη υπόθεση και στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν είχαν εντοπισθεί τα συγκεκριμένα φάρμακα λόγω της προχωρημένης σήψης, όμως με νέα μέθοδο εντοπίστηκαν και διακριβώθηκαν ποιες ουσίες ήταν.

Πρόσθετα, από την γόπα ενός τσιγάρου σε τασάκι στο σπίτι του θύματος μπόρεσαν να το ταυτοποιήσουν οι Αρχές με μία από τις τρεις Αθίγγανες, από δείγμα γενετικού υλικού που είχε η Αστυνομία από την δράση τους στην Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, με την ίδια μεθοδολογία και σε βάρος πάντα ηλικιωμένων. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network