Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία των δύο Πακιστανών στις φυλακές Κορυδαλλού

Φωτογραφία αρχείου με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2004 από τις φυλακές Κορυδαλλού.Περισσότεροι από 5500 κρατούμενους στις φυλακές της χώρας κάνουν αποχή από το συσσίτιο τους διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες διαβίωσης τους.
Φωτογραφία αρχείου με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2004 από τις φυλακές Κορυδαλλού.Περισσότεροι από 5500 κρατούμενους στις φυλακές της χώρας κάνουν αποχή από το συσσίτιο τους διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες διαβίωσης τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δράστες είναι έξι αλλοδαποί. Ταυτοποιήθηκαν 27 κρατούμενοι που συμμετείχαν στη συμπλοκή εντός των φυλακών που αιτία είχε την αρπαγή ενός Πακιστανού για λύτρα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία των δύο Πακιστανών κρατουμένων, ηλικίας 30 και 35 ετών, που διαπράχθηκε στις 3 Μαίου 2015, εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων.

Δράστες είναι τρεις Αλβανοί και τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 27 έως 35 ετών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο θύματα ανήκαν σε ομάδα Πακιστανών, που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή 57χρονου ομοεθνή συγκρατουμένου τους.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, εισήλθαν στο κελί όπου κρατείτο ο 57χρονος ομοεθνής τους και με την απειλή μαχαιριών τον μετέφεραν σε κελί άλλου ορόφου. Εκεί, από κοινού με άλλους τρεις Αλβανούς, ασκώντας του σωματική βία του ζητούσαν επίμονα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ώστε να μεταφερθεί το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τρίτου ατόμου στο εξωτερικό σαν αντίτιμο για την απελευθέρωσή του, ποσό που τελικά δεν καταβλήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 57χρονου, συγκρατούμενοί του, υπήκοοι κυρίως Πακιστάν, που είχαν αντιληφθεί το γεγονός, συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο των φυλακών και διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή του συνεπλάκησαν με έτερους κρατουμένους, Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με σίδερα, αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα. Στην παραπάνω συμπλοκή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο Πακιστανών και τον τραυματισμό άλλων 18 κρατουμένων, συμμετείχαν 27 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Αλβανίας, Συρίας και Αλγερίας ηλικίας από 21 έως 45 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μετά το τέλος της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 μεταλλικά σουβλιά και 31 τμήματα μετάλλου. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

SHARE:

24Media Network