Φλώρινα: Ανταλλαγή πυροβολισμών με 3 νεκρούς. Ο ένας αστυνομικός

Φλώρινα: Ανταλλαγή πυροβολισμών με 3 νεκρούς. Ο ένας αστυνομικός
ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΒΡΟΣΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ / ΜΠΛΟΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και αλλοδαπών κακοποιών στη Φλώρινα. Ένας νεκρός αστυνομικός. Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τραγική κατάληξη είχε η περιπολία στο Βροντερό Φλώρινας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Δένδιας: “Έπεσε σε ώρα καθήκοντος”

“Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους”, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα