Φωτογράφος με μοντέλα: Δεν είμαι μαστροπός - Τις διευκόλυνα

Σιλουέτα φωτογράφου - φωτογραφία αρχείου
Σιλουέτα φωτογράφου - φωτογραφία αρχείου KHUNASPIX

"Ούτε εξανάγκαζα καμία κοπέλα, ούτε τη βάραγα την κοπέλα, ούτε την έβαζα με το ζόρι, ούτε της έταζα ότι θα σου αγοράσω αμάξι ή θα αγοράσω σπίτι" απαντά στις κατηγορίες ο φερόμενος εγκέφαλος στο ροζ κύκλωμα.

«Δεν πίεσα καμία κοπέλα. Όλα έγιναν με τη θέληση τους» ισχυρίζεται σε δηλώσεις του μέσα από τα κρατητήρια ο φωτογράφος που φέρεται να δρούσε ως ο εγκέφαλος στο κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο προωθούσε στην πορνεία 45 γυναίκες (ανάμεσά τους και φοιτήτριες) μέσω site ερωτικών ραντεβού.

«Ούτε εξανάγκαζα καμία κοπέλα, ούτε τη βάραγα την κοπέλα, ούτε την έβαζα με το ζόρι, ούτε της έταζα ότι θα σου αγοράσω αμάξι ή θα αγοράσω σπίτι. Της έλεγα όταν θέλεις, όποτε θέλεις μπορείς να δουλέψεις. Υπάρχουν και συνομιλίες, όποτε θέλεις δουλεύεις, ό, τι ώρα θέλεις, όσες μέρες του μήνα θέλεις.  Αποδέχομαι ότι τους έκανα διευκόλυνση, όχι μαστροπεία. Το ότι μου παρουσιάζουν ευθύνες, ότι βάραγα τις κοπέλες, ότι ουσιαστικά είμαι μαστροπός, ο μεγαλύτερος μαστροπός της Αθήνας που έχει περάσει ποτέ, δηλαδή έλεος» απαντά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο φωτογράφος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

ADVERTISING

Φωτογράφος: «Το site ήταν γνωστό, πολλές από τις κοπέλες που βλέπατε έρχονταν από μόνες τους.»

Δημοσιογράφος: «Και τι σας έλεγαν;»

Φωτογράφος: «Θέλουμε να μπούμε στο site,κανόνιζα τη φωτογράφιση, το βίντεο τις έκανα εγώ και τις έβαζα στο site».

Δημοσιογράφος:«Το site ήταν για ραντεβού, σωστά;»

Φωτογράφος: «Υπήρχε μια διαδικασία οργανωμένη, υπήρχε τηλεφωνικό κέντρο, οδηγοί για την ασφάλεια των κοριτσιών, γιατί δεν μπορεί να πάει κάπου έτσι επικίνδυνα. Δεν μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε κοπέλα, όσο φτωχή και να ναι, να κάνει αυτή τη δουλειά. Οι κοπέλες δούλευαν λίγες φορές το μήνα, μπορεί και δύο και τρεις. Οι κοπέλες ήταν κοπέλες που το είχαν ξανακάνει.  Ήτανε κοπέλες οι οποίες κάναν αυτή τη δουλειά στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που το κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο».

Ανάμεσα στις κοπέλες του ροζ κυκλώματος είναι και μια ανήλικη. «Δεν γνώριζα ότι ήταν τόσο μικρή», ισχυρίζεται ο φωτογράφος.

«Η κοπέλα είχε παίξει σε ένα βίντεο κλιπ. Είχε έρθει μαζί μα κάποια άλλα κορίτσια, είχε έρθει στο σπίτι μου, δε σημαίνει ότι όποιος έρχεται σπίτι μου κάνει αυτή τη δουλειά γιατί είμαι και φωτογράφος και τραβάω και βίντεο κλιπ και μου λέει θέλω να μου κάνεις μια φωτογράφιση για το site. Πόσο χρονών είσαι κοπέλα μου, λέω. Σε 2 –3 μήνες κλείνω τα 18, μου είπε. Όταν κλείσεις τα 18 θα σε βάλω στο site. Ουσιαστικά με κορόιδεψε. Κάποιες κοπέλες ήταν κοντά στα 18 – 19. Κοίταγα στοιχεία, να δω αν είναι αληθινή η ταυτότητα  για να μην την πατήσω», λέει ο ίδιος.

Ο δικηγόρος του φωτογράφου, Απόστολος Λύτρας, λέει:

«Του είχε στείλει και φωτογραφία γενεθλίων που είχε ενηλικιωθεί. Οι περισσότερες κοπέλες ήταν ήδη εκδιδόμενες και είχαν πάει μόνες τους σε αυτόν».

Ο εγκέφαλος είχε  προσλάβει στην «επιχείρηση», μέλη της οικογένειας του. Η αδερφή του  ήταν η «αρχηγός»  του τηλεφωνικού κέντρου. Οι οδηγοί ήταν οι έμπιστοι φίλοι του.

Στις συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους οι κοπέλες αναφέρονται ως «πολυβόλα» και «εργαλεία».

Οδηγός που μετέφερε  την κοπέλα με το ψευδώνυμο «Φρατζέσκα» παίρνει για 24 ραντεβού 480 ώρα δηλαδή 20 ευρώ το κάθε ερωτικό ραντεβού.

Ένας από τους κατηγορούμενους που φέρεται να στρατολογούσε την «Αντέλ», τη «Θάλεια», την «Τζοβάνα», τη «Λούσυ», δηλώνει μέσα από τα κρατητήρια αποκλειστικά στο Star ότι εκείνος τις πήγαινε μόνο για φωτογράφιση.

Τις πήγαινα να κάνουν μια επαγγελματική φωτογράφιση. Με πλησίαζαν κάθε μέρα κοπέλες που ήθελαν να γίνουν μοντέλα, που ήθελαν να αναδειχθούν μέσα από σελίδες site.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύκλωμα μαστροπείας: Στη φυλακή ο φωτογράφος και ακόμη δύο

24Media Network