Για κροτίδες τον έψαχναν, απάτη με "μαϊμού" φοιτητικές τηλεφωνικές συνδέσεις ανακάλυψαν

Συνέλαβαν 40χρονο για ψεύτικες φοιτητικές τηλεφωνικές συνδέσεις
Συνέλαβαν 40χρονο για ψεύτικες φοιτητικές τηλεφωνικές συνδέσεις EUROKINISSI

Συνελήφθη ένας 40χρονος για πλαστογραφία φοιτητικών ταυτοτήτων και πώληση πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων με φοιτητικά προνόμια-Είχε ενεργοποιήσει πάνω από 2.500 πακέτα σύνδεσης, αποκομίζοντας ως οικονομικό όφελος 150.000 ευρώ

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εντόπισαν ηλεκτρονική αγγελία πώλησης κροτίδων σε ιστοσελίδα και για τον λόγο αυτό αστυνομικός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δράστη, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο.

Έπειτα από προσυμφωνημένο ραντεβού, εμφανίστηκε ο 40χρονος και συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκαν 150 κροτίδες. Όμως από την έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, προέκυψε ότι ο δράστης κατ’ επανάληψη διέθετε προς πώληση, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, τηλεφωνικές συνδέσεις με φοιτητικά προνόμια, πλαστογραφώντας στο όνομα των ενδιαφερόμενων φοιτητικές ταυτότητες.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι έστελναν φωτογραφίες τους στον 40χρονο, με τις οποίες ο τελευταίος κατάρτιζε πλαστές φοιτητικές ταυτότητες. Στη συνέχεια, συγκεντρώνοντας και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, διαμεσολαβούσε για την έκδοση φοιτητικών προγραμμάτων για τις τηλεφωνικές συνδέσεις που πωλούσε. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι ο δράστης, με τον τρόπο αυτό, είχε ενεργοποιήσει πάνω από 2.500 πακέτα σύνδεσης, αποκομίζοντας ως οικονομικό όφελος το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ!

Στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 427 ενεργοποιημένα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων ατόμων, 4 σκληροί δίσκοι, ένα laptop, 11 κάρτες μνήμης, 9 κινητά τηλέφωνα, δύο μαχαίρια, ένα ξύλινο ρόπαλο και ένα τσεκούρι. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: