Για παιδική πορνογραφία σε βάρος μίας 13χρονης κατηγορούνται ένας 44χρονος και δύο ανήλικοι

Για παιδική πορνογραφία σε βάρος μίας 13χρονης κατηγορούνται ένας 44χρονος και δύο ανήλικοι

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 44χρονος, ενώ επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 14χρονης αλλοδαπής, ενός 15χρονου, καθώς και ενός αλλοδαπού, κατοίκου του εξωτερικού, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται

Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 44χρονος Έλληνας, ενώ επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 14χρονης αλλοδαπής, ενός 15χρονου Έλληνα, καθώς και ενός αλλοδαπού, κατοίκου του εξωτερικού, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 13χρονης και της μητέρας της, σύμφωνα με την οποία σε προφίλ που διατηρούσε η 14χρονη στο Facebook είχαν αναρτηθεί δύο γυμνές φωτογραφίες της 13χρονης. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, στην υπόθεση εμπλέκονται ο 15χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κατείχε τις φωτογραφίες, καθώς και ο άγνωστος αλλοδαπός, που απειλούσε την 13χρονη, μέσω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα τις αναρτήσει και αυτός. H 14χρονη αλλοδαπή ήταν φίλη του 15χρονου με τον οποίο είχε συνάψει γνωριμία η ανήλικη.

Επίσης, η 13χρονη συνομιλούσε μέσω Facebook και με τον συλληφθέντα 44χρονο, νομίζοντας ότι πρόκειται για άτομο 21 ετών και του είχε επίσης αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες της. Ακολούθως, τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στις οικίες των εμπλεκομένων ατόμων.

Σε νομότυπες έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες των τριών κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα, για τον 44χρονο βρέθηκε, ότι είχε αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος, ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ, μέσα από το οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες μεταξύ αυτού και της ανήλικης παθούσας, οι οποίες βρέθηκαν επίσης, πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πλήθος φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο, που απέστειλε ο ίδιος στην 13χρονη και αντίστοιχες διαδικτυακές συνομιλίες και με άλλους ανήλικους, σε κάποια από τα οποία η δηλωθείσα ηλικία είναι κάτω των 15 ετών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο τάμπλετ. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ για τον άγνωστο δράστη, κάτοικο εξωτερικού, ενημερώθηκαν οι κατά τόπο αστυνομικές αρχές για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter : @CyberAlertGR.

SHARE:

24Media Network