Γηροκομείο στα Χανιά: “Όλα είναι προϊόν σκευωρίας” υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Γηροκομείο στα Χανιά: “Όλα είναι προϊόν σκευωρίας” υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι
Γηροκομείο - κρεματόριο στα Χανιά Eurokinissi

Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά. Τι ισχυρίστηκαν οι ιδιοκτήτριές του, μητέρα και κόρη.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (12/02) οι απολογίες των τεσσάρων από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, απολογήθηκαν η μητέρα και η κόρη (ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου), ο ψυχίατρος αλλά και ένας υπάλληλος της μονάδος ενώ οι υπόλοιποι τρεις (ένας γιατρός και δύο υπάλληλοι) αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Κυριακής.

Μετά το τέλος των απολογιών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι των συλληφθέντων.

“Όλα είναι προϊόν σκευωρίας”

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι απολογίες των τεσσάρων από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Για σκευωρία κάνουν λόγο οι συλληφθέντες και ειδικά η μητέρα και η κόρη στους οποίους ανήκει το γηροκομείο.

Σήμερα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του ανακριτή ως προς τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε 29 περιπτώσεις ηλικιωμένων καθώς και για 8 απόπειρες.

Κατατέθηκαν στοιχεία (οπτικοακουστικό υλικό αλλά και έγγραφα) τα οποία είναι ικανά – όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους Νίκος Ρουσόπουλος – να ανατρέψουν πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Προσκομίστηκαν ικανά στοιχεία από την πλευρά της υπερασπίσεως για να ανατρέψουν πάρα πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου. Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος ενώ παράλληλα επεσήμανε πως και οι δύο γυναίκες ανέφεραν ενώπιον του ανακριτή πως «όλα αυτά είναι ένα προϊόν σκευωρίας. Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, ως προς το θέμα της κακοποίησης των ηλικιωμένων προσκομίστηκαν στοιχεία και καταθέσεις άλλων συγγενών που αναφέρουν τα αντίθετα: «Υπάρχει ένας αδερφός που καταγγέλλει ότι ο άνθρωπός του βασανιζόταν ενώ η αδερφή του – που επισκεπτόταν συνεχεια τη Μονάδα – αναφέρει πως όλα ήταν καλά και μάλιστα ο αδερφός της δεν επισκεπτόταν τον άνθρωπό τους. Όλα αυτά βέβαια θα αξιολογηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη».

Τέλος, από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες του Γηροκομείου κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης όλης της ποινικής διαδικασίας ενώ σχολιάζοντας την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «εγκληματική οργάνωση που συστάθηκε από τρεις ανθρώπους χωρίς συγκεκριμένο και οργανωμένο σχέδιο δεν στέκει πουθενά. Όταν συστήνουμε μία οργάνωση το κάνουμε για μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι για κάτι χωρίς σχέδιο».

Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά.

Μάλιστα, επικράτησε μικρής κλίμακας ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων κι αυτό διότι στο προαύλιο βρίσκονται τόσο υποστηρικτές των κατηγορουμένων όσο και υποστηρικτές των καταγγελόντων.

Κατά την αποχώρηση της ιδιοκτήτριας οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κραυγές αποδοκιμασίας ενώ οι υποστηρικτές του γηροκομείου φώναζαν «αθώοι, αθώοι».

Η πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου φαίνεται να έχει προκαλέσει θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και των δύο πλευρών, όμως οι δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο αποτρέπουν την εξάπλωση της έντασης.

Το ξέσπασμα μίας πρώην εργαζόμενης

Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε στη θέα των ιδιοκτητών (μητέρας και κόρης) του γηρκομείου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των συλληφθέντων λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της λέγοντάς τους προδότες.

Έβλεπες μόνο κόκαλα”

Ανατριχιαστική όμως είναι και η κατάθεση μίας γυναίκας που είχε στο γηροκομείο την πεθερά της.

Η ίδια, όπως ανέφερε, είχε πάει να την επισκεφτεί μαζί με τον σύζυγό της και την βρήκαν στο κρεβάτι σκεπασμένη μέχρι πάνω με ένα σεντόνι.

«Σηκώνω το σεντόνι και την βλέπω. Ήταν γυμνή. Της μιλούσα και δεν με άκουγε. Η εικόνα της μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό. Ήταν 45 περίπου κιλά. Έβλεπες μόνο κόκαλα, είχε λιώσει ενώ στο δέρμα της είχε και μπλαβάδες. Ο σύζυγός μου βούρκωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα