Γυναίκα στο Ουινσκόνσιν σκότωσε φίλη της με σταγόνες για τα μάτια

Γυναίκα στο Ουινσκόνσιν σκότωσε φίλη της με σταγόνες για τα μάτια
H Jessy Kurczewski χρησιμοποίησε οφθαλμικές σταγόνες σε βαθμό που έγιναν αιτία θανάτου. Waukesha County Sheriff's Dept.

Θάνατος που είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία το 2018, έγινε δολοφονία το 2021, με την Τζέσι Καρζέφσκι να χρησιμοποιεί έξι μπουκαλάκια οφθαλμικών σταγόνων σε ένα ποτήρι με βότκα, για να σκοτώσει την 62χρονη Λιν Χέρναν.

Το 2018 οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει στο σπίτι της 62χρονης Λιν Χέρναν, στο Ουινσκόνσιν, αφότου η γυναίκα που τη φρόντιζε ειδοποίησε πως την είχε βρει αναίσθητη, χωρίς αναπνοή. Είχε προσθέσει και ότι φοβόταν πως η Χέρναν είχε αυτοκτονήσει, μην μπορώντας να αντέξει άλλο τα προβλήματα υγείας που είχε.

Τα όργανα της τάξης βρήκαν την 62χρονη να κάθεται νεκρή, στην πολυθρόνα του σαλονιού της. Δίπλα της είχε ένα συνταγογραφημένο φάρμακο. Στο στήθος της υπήρχε ένα θρυμματισμένο χάπι. Το πρώτο συμπέρασμα της έρευνας ήταν πως ο θάνατος της είχε προέλθει από υπερβολική χρήση φαρμάκων και ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Όπως αποκάλυψε το ABC News τα φαινόμενα απατούσαν.

Δυόμιση χρόνια αργότερα, το τέλος της Χέρναν συνδέεται με τη γυναίκα που ειδοποίησε την αστυνομία -και δήλωνε φίλη της. Η Τζέσι Καρζέφσκι, 37 χρόνων σήμερα, κατηγορείται πως έβαλε στη βότκα της Χέρναν μεγάλη δόση σταγόνων για τα μάτια, ώστε να κάνει το θάνατο της να φανεί σαν αυτοκτονία. Κατηγορείται και ότι της απέσπασε 300.000 δολάρια, τα οποία ‘εξαφάνισε’ στα καζίνο και σε ακριβά δώρα για τους γνωστούς της. Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα 7/6 και άκουσε τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν. Ήταν ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και δυο κακουργήματα (για ισάριθμες κλοπές).

Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανοίξει τρεις μήνες μετά το θάνατο της Χέρναν, όταν η ιατροδικαστής ενημέρωσε πως είχε βρει στο αίμα της θανατηφόρα ποσότητα τετραϋδροζολίνης -που είναι το κύριο συστατικό για τις οφθαλμικές σταγόνες. Αμέσως η γιατρός άλλαξε την αιτία θανάτου σε δολοφονία. Η Καρζέφσκι συνελήφθη την Παρασκευή 4/6 και αρνήθηκε κάθε σχέση με τα αποτελέσματα της τοξολογικής εξέτασης. Στην κατάθεση είπε πως είχε δει το θύμα να αναμειγνύει σταγόνες για τα μάτια με τη βότκα της και να πίνει όλο το ποτήρι. Λίγο αργότερα ομολόγησε πως είχε ρίξει έξι μπουκαλάκια με σταγόνες για τα μάτια, σε ένα μπουκάλι με νερό που ήπιε το θύμα.

Γιατί σκοτώνουν οι σταγόνες για τα μάτια

Toν Ιανουάριο του 2020 το Forbes είχε εξηγήσει το βασικό λόγο που οι σταγόνες για τα μάτια, τοποθετούνται στα μάτια και όχι στο στόμα. Είχαν προηγηθεί οι υποθέσεις δυο νοσηλευτών που είχαν χρησιμοποιήσει αυτό το φαινομενικά άκακο υγρό για να σκοτώσουν. Η Lana Sue Clayton είχε αδειάσει ένα μπουκαλάκι οφθαλμικού υγρού στο ποτό του συζύγου της -που πέθανε τρεις μέρες μετά. Από φυσικά αίτια. Αυτό ειπώθηκε στην αρχή. Μετά έγινε η εξέταση που αποκάλυψε την πραγματικότητα.

Κάτι που ίσχυσε και στην περίπτωση του Joshua Lee Hunsucke, ο οποίος άδειασε το δικό του κολλύριο στο μπουκάλι με το νερό της συζύγου του. Ήξερε πολύ καλά τι θα ακολουθήσει. Βλέπετε, ήθελε την ασφάλεια ζωής των 250.000 δολαρίων. Είχε αντισταθεί στην προοπτική να γίνει ιατροδικαστική εξέταση πριν την αποτέφρωση της άτυχης γυναίκας, αυτό κίνησε υποψίες και αποκαλύφθηκε το έγκλημα.

Με αφορμή λοιπόν, αυτά το Forbes είχε ενημερώσει ότι οι σταγόνες για τα μάτια περιέχουν τη χημική ουσία με το όνομα τετραϋδροζολίνη. H λειτουργία της είναι η αποσυμφόρηση και η αγγειοσυστολή. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία ‘στενεύουν’, δέχονται λιγότερο αίμα, τα μάτια κοκκινίζουν και όλο αυτό το λύνουν τα οθφαλμικά υγρά. Που φτιάχτηκαν για να τοποθετούνται στα μάτια. Όχι στο στόμα. Αλλιώς θα λέγονταν σιρόπια. Επίσης, για να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν προοριστεί, αρκούν δυο σταγόνες -ανά δόση. Οι περισσότερες είναι επικίνδυνες.

Η λήψη από το στόμα σημαίνει πως η τετραϋδροζολίνη μπορεί να απορροφηθεί από το γαστρεντερικό σωλήνα μέσα στην κύρια κυκλοφορία του αίματος και μετά να ‘ταξιδέψει’ στην καρδιά και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ακολούθως πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση. Αναλόγως με τη δόση μπορεί αυτή η μείωση να φτάσει σε επικίνδυνα για τη ζωή μας, επίπεδα, με την πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, να ακολουθείται από κώμα και μετά το θάνατο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα