Η Ελλάδα δεν έχει επικυρώσει τη σύμβαση για το trafficking

Η Ελλάδα δεν έχει επικυρώσει τη σύμβαση για το trafficking

Διαβάστε τι ανακοινώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η χώρα μας δεν έχει επικυρώσει την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εφτά ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ακόμα επικυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του trafficking. Πρόκειται για την Εσθονία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ελβετία, την Τουρκία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα. Η υπογραφή της Σύμβασης εκκρεμεί μάλιστα από τις 16 Μαΐου του 2005.

Η σύμβαση αποτελεί το πανευρωπαϊκής ισχύος νομικό εργαλείο, για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι διαπιστώσεις αυτές, μαζί με την επισήμανση ότι χωρίς τη μεταφορά των διατάξεων αυτής της σύμβασης στο εσωτερικό νομικό οπλοστάσιο των 47 χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης καμία χώρα δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πρόληψη κατά της εμπορίας ανθρώπων, πρόκειται να κοινοποιηθούν στις 16 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από το άνοιγμα της σύμβασης για υπογραφές.

Τη σύμβαση για το trafficking, η οποία ισχύει για όλες τις μορφές εμπορίας ανθρώπων, που περιλαμβάνουν σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών, δεν έχουν υπογράψει ακόμη η Τσεχία, το Λιχτενστάϊν, το Μονακό και η Ρωσία.

Όλα αυτά σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων ημερών που έχουν να κάνουν με την υπόθεση των οροθετικών ιερόδουλων και την αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Αθήνα.

SHARE:

24Media Network