Ηλικιωμένος είχε στήσει 'μπίζνα' με άδειες οπλοκατοχής

Συνελήφθη, προχθές (29-06-2016) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του ομόλογου Τμήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, για κατοχή από ημεδαπό σημαντικών αρχαίων αντικειμένων, αστυνομικοί των προαναφερόμενων υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο (2) οχήματα, τέσσερις (4) αποθήκες καθώς και στην οικία του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ.)
Συνελήφθη, προχθές (29-06-2016) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του ομόλογου Τμήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, για κατοχή από ημεδαπό σημαντικών αρχαίων αντικειμένων, αστυνομικοί των προαναφερόμενων υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο (2) οχήματα, τέσσερις (4) αποθήκες καθώς και στην οικία του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ.) EUROKINISSI

Συνελήφθη ο 76χρονος πρώην γιατρός για απάτη και παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος και ο 41χρονος γιος του ως συνεργός

Συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, ένας 76χρονος και ο 41χρονο γιος του, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης της συνέργειας σε απάτη καθώς και της παράνομης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 76χρονος ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, ενώ είχε διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο από το 1998 και χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση. Επιπλέον, ο 41χρονος συνεργός του ασκούσε καθήκοντα γραμματέα και βοηθού, εκδίδοντας ηλεκτρονικά εντολές συνταγογράφησης, καθ’ υπόδειξη του.

Ύστερα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 σφραγίδες, 3 συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση.

Υπολογίζεται ότι από το 2011 μέχρι σήμερα, το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο προαναφερόμενος, από την παράνομη δραστηριότητα του, υπερβαίνει τις 63.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network