Καλούνται οι πρώτοι εμπλεκόμενοι για τη λίστα Μπόργιανς

Καλούνται οι πρώτοι εμπλεκόμενοι για τη λίστα Μπόργιανς

Έφυγαν τα πρώτα "ραβασάκια" για εμπλεκόμενους στη λίστα Μπόγιαρνς από τους οικονομικούς εισαγγελείς

Οι πρώτες κλήσεις για εμπλεκόμενους στη λίστα Μπόγιαρνς έφυγαν πλέον από τους οικονομικούς εισαγγελείς που ερευνούν αδικήματα σχετικά με φοροδιαφυγή,

Οι εισαγγελικές αρχές έστειλαν τα πρώτα “ραβασάκια” που υπερβαίνουν τα 20, προκειμένου οι καταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS, που περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα, να προσέλθουν ενώπιον τους.

Στόχος είναι να δώσουν μία πρώτη “γεύση” για το πως βρέθηκαν να έχουν σε καταθέσεις τους υψηλά ποσά που υπερβαίνουν σε κάθε λογαριασμό το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης γύρω από την επίμαχη έρευνα είναι εντατικοί, αφού σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να φύγουν και νέες κλήσεις σε άτομα που εμφανίζονται να έχουν λογαριασμούς την περίοδο 2006 – 2008 στην επίμαχη τράπεζα.

Συνολικά περίπου 10.500 πρόσωπα βρίσκονται στο “στόχαστρο” των εισαγγελικών αρχών, ανάμεσά τους δικηγόροι και γιατροί. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέλθουν στο εισαγγελικό γραφείο για να δικαιολογήσουν τα στοιχεία που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κ. Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα