Καταδίκη για την υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον

Καταδίκη για την υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα τέσσερις κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση του Ίλιον σε πολυετείς καθείρξεις

Ένοχοι και μάλιστα ομόφωνα κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την “υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον”, με θύματα τρία ανήλικα παιδιά το 2007.

Ανάμεσα στους καταικασθέντες και η μητέρα τους, η οποία εξέδιδε τα ίδια της τα παιδιά. Στην Ειρήνη Τσονοπούλου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξη 33 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, στον ιερέα της εκκλησίας της περιοχής Σωτήρη Παπαδόπουλο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών, στο σύντροφος της μητέρας Ηλία Σουχλέρη κάθειρξη 18 ετών, ενώ για τον συνταξιούχο Αθανάσιο Κανάκη έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Κατά τη δικογραφία, στις 3 Δεκεμβρίου του 2007 η 12χρονη Μαρία μαθήτρια της ΣΤ’ δημοτικού κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος έρχεται αντιμέτωπη με τον πατριό της Σπύρο Σουχλερή και τον 84χρονο  Αθανάσιο Κανάκη, οι οποίοι επιχειρούν να την απαγάγουν, γιατί η μητέρα της την έχει… πουλήσει αντί 2.000 ευρώ. Τρομοκρατημένο, το κοριτσάκι ειδοποιεί τον δάσκαλο και εκείνος με τη σειρά του τη γιαγιά της Μυρσίνη Τσονοπούλου, η οποία είχε την επιμέλεια. Τρεις μέρες αργότερα η γιαγιά της μικρής καταγγέλλει την απόπειρα αρπαγής.

Σύμφωνα με τις αρχές, η μητέρα εξέδιδε την ίδια και δύο ακόμη παιδιά στον συνταξιούχο και στον ιερέα της περιοχής.

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό οι περιγραφές της κακοποίηση των ανηλίκων ήταν σκληρές με ανατρίχιαστικές λεπτομέρειες.

Με την εκφώνηση της απόφασης η δικηγόρος των ανηλίκων θυμάτων, Κατερίνα Ζαγγανά δήλωσε ότι: “η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει το φάρο για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται και το μήνυμα είναι σαφές ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα