Καταδίκη με αναστολή για ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

ΑΘΗΝΑ-Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014. -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ -ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ  ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014. -ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ -ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Φυλάκιση 12 μηνών σε δύο Έλληνες, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, με τριετή αναστολή για επίθεση σε μετανάστες από την Αλβανία

Υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος οικογένειας οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία αναβίωσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2012 στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης και για την υπόθεση κατηγορήθηκαν δύο ελληνικής καταγωγής άτομα, που καταδικάστηκαν -σε δεύτερο βαθμό- σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, ο καθένας.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, φερόμενοι ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, που -αντιστοίχως- κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της απόπειρας παράνομης βίας και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, ύστερα από καταγγελία που έκανε ζευγάρι οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία. Σύμφωνα με τη σύζυγο, οι δράστες, φορώντας φορεσιές της Χρυσής Αυγής, απείλησαν ότι θα κάψουν το σπίτι της, εάν δεν εγκαταλείψει μαζί με τον άντρα της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους τη χώρα μας. Οι ίδιες απειλές επαναλήφθηκαν λίγες μέρες αργότερα, τηλεφωνικά αυτήν την φορά, σε βάρος του συζύγου της.

Για την υπόθεση κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη τα δύο παραπάνω άτομα, που στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Να σημειωθεί ότι τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια είχαν εκφράσει, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network