Καταδίωξη δουλεμπόρων από σκάφος του Λιμενικού, με τρεις τραυματίες

Καταδίωξη δουλεμπόρων από σκάφος του Λιμενικού, με τρεις τραυματίες

Ανταλλαγή πυροβολισμών και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός τη πρωινής καταδίωξης δουλεμπορικού σκάφους από το Λιμενικό

Αιματηρό περιστατικό με τρεις τραυματίες, σημειώθηκε το πρωί στη διάρκεια καταδίωξης δουλεμπορικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου.

Οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος πάνω στο οποίο υπήρχαν δύο δουλέμποροι και άγνωστος αριθμός μεταναστών.

Οι δύο παράτυποι μετανάστες, που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο παράτυποι μετανάστες, τους οποίους είχαν κρύψει μαζί με άλλα 10 άτομα δύο δουλέμποροι στα αμπάρια και σε καλυπτόμενους χώρους του σκάφους, τραυματίστηκαν πιθανότατα από εξοστρακισμό σφαίρας. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι τραυματισμένος στο κεφάλι και ο άλλος στον ώμο.

Το σκάφος των διακινητών στη διάρκεια της καταδίωξης, προσπάθησε να εμβολίσει αρκετές φορές το φουσκωτό του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας λιμενικός.

Οι άνδρες του Λιμενικού στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το σκάφος των δουλεμπόρων, έριξαν προειδοποιητικές βολές, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού και δύο άνδρες του έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του ταχύπλοου με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίησή του.

Τελικά, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο και συνέλαβαν τους δύο διακινητές, τουρκικής υπηκοότητας, ενώ βρήκαν κρυμμένους στην καμπίνα και σε καλυμμένο χώρο στο κατάστρωμα τους 12 παράτυπους μετανάστες.

Στον άνδρα του Λιμενικού που τραυματίστηκε παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βγήκε από το νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα