Κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε Πάτρα και Θεσπρωτία

Κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης σε Πάτρα και Θεσπρωτία
ΕΛΑΣ

Στην Δυτική Ελλάδα συνελήφθη ένας οδηγός φορτηγού που μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε φορτηγό, 50 κιλά κάνναβης-Σε άλλη υπόθεση στην Θεσπρωτία οι Αρχές εντόπισαν 107 κιλά κάνναβης σε σακιά παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 55χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά τις έρευνες τους, εντόπισαν τον συλληφθέντα να οδηγεί φορτηγό στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Ευηνοχωρίου και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγό του άνδρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με τη συνδρομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδική κρύπτη του αμαξώματος, 48 συσκευασίες που περιείχαν 50 κιλά κάνναβης, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν επίσης 350 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζε ο άνδρας από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 125.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το φορτηγό αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Σε μία άλλη περίπτωση, ακόμη 107 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε περιοχή της Πρέβεζας. Είχε προηγηθεί η κατάσχεση περισσότερων από 255 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, ύστερα από καταδίωξη οδηγού οχήματος που τα μετέφερε.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας με τη συνδρομή και της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισαν χθες το απόγευμα κρυμμένους σε θαμνώδη παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν συνολικά 14 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 107 κιλών και 270 γραμμαρίων.

Η προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα